Karamollaoğlu'na 'Kaybederseniz Ne Yapacaksınız?' Sorusu

TAKİP ET

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'na "Kaybederseniz ne yapacaksınız?" sorusu yöneltildi.

Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalında yayımlanan "Zor Ama Yine de Sor" programına konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Çağlayan'ın sorularını yanıtladı.

Armağan Çağlayan'ın "'Kaybedersek ne yapacağız' konusu hiç konuşuluyor mu?" sorusuna yanıt veren Karamollaoğlu, "Hiç konuşulmuyor. Enteresan... Herkes 'kesin kazanacağımız' konusunda bir ittifak var. Biz kazanırız, kazanacağız. Ama bu kazanma nasıl olacak? Cumhurbaşkanlığı'nı kazandık ama parlamentoda çoğunluğumuz var mı? Varsa ne kadar var? 300-360 sandalye arasında anayasa değiştiremezsiniz. 400'ün üzerinde bir sandalye alınırsa gerekli anayasa değişikliğini yapmak çok daha kolay olacak" diye konuştu.

"Kaybetme İhtimali Hiç Konuşulmuyor"

Seçimin ardından mevcut iktidarın azınlık olduğunda fikirlerinin değişebileceğini ve AKP'nin parlamenter sistemi destekleyebileceğini belirten Karamollaoğlu'nun cevabı üzerine Çağlayan "Şaşırdım ama hiç kaybetme ihtimalinin üzerinde konuşulmamasına şaşırdım" dedi.

 

"Parlamento Seçimi İktidar İçin Vahim Noktaya Gelebilir"

Kaybetme ihtimali üzerine konuşulacak bir şey olmadığını belirten Karamollaoğlu, "Kaybettik, ne yapacağız? Oturup ağlayacağız. Bunun üzerinde bundan dolayı durulmuyor. Hiçbir zaman bu konu bizim gündemimize hiç gelmedi. Türkiye'nin genel itibarıyla bu değişikliği süratle gerçekleştirmemize imkan vereceğine dair kanaat hepimize hakim. Çünkü insanlar anketlerde kanaatlerini açıklamaktan çekiniyor. Özellikle telefon anketleri... İnsanlar fikirlerini söylemiyor. Muhalifse fikirlerini söylemekten imtina ediyorlar. Ama söyleyenlerin rakamları bile çok büyük. O yüzden bizim aklımıza 'kaybeder miyiz' sorusu gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Halktan alacakları desteğin yüzde 60, yüzde 70 aralığında olabileceğini belirten Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanlığı seçimi o kadar farklı değil gibi görünüyor. Parlamento seçimi iktidar için vahim noktaya gelebilir gibi görünüyor. Ama Erdoğan'ın partisinin önünde olduğu görülüyor" dedi.

Temel Karamollaoğlu kaybederseniz ne yapacaksınız sorusu armağan çağlayan