Karamollaoğlu'ndan Davutoğlu ve Babacan Hakkında Açıklama: Tövbe Eden Günah İşlememiş Gibidir

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gültekin Uysal'ın Babacan ve Davutoğlu'na yönelik sözlerini değerlendirdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı'nın adayının kim olacağına ilişkin belli şartlar sıralamış ve "20 yıllık AKP dönemi sorumluluğuna ortak olmamış olmak" şartını zikretmişti.

Karar TV'de bu açıklamayı değerlendiren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nu "Bunu düşünülerek söylenmiş bir söz olarak görmüyorum" dedi.

"Bizim inancımızda da buyruluyor ki 'Tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir. Yani herhangi bir konuda yanlışlık yapıp sonra da 'Ben pişman olduk. Düşüncelerimi, kanaatlerimi değiştiriyorum' diyen bir insan, artık eski hatalarından dolayı hesaba çekilmez, itham edilmez" diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Burada siyaseten bir insan bir dönem birtakım gelişmelerin içinde yer almış olabilir, iyi niyetli olur, bazı neticeler ortaya çıkınca 'Biraz daha sabretmemiz gerekir, belki bunlar düzelir' diye düşünür. Bundan dolayı da bir süre geçer. Bu süreden dolayı insanları bütünüyle suçlamanın doğru olmadığını düşünüyorum.

Bunu söylerken de sadece sayın Davutoğlu ve Babacan isimlerini gündeme getirmiyorum. Geçmişte AKP'de farklı mevkilerde hizmet etmiş ama hizmet ettiği dönemde bile bazı endişeleri taşıyan insanlar infial içine girmemişler, sonucu beklemişler. Sonra da 'Bu iş böyle gitmiyor' demişler. Bunu bir erdem olarak kabul etmemiz gerekir düşüncesindeyim."

Temel Karamollaoğlu Ahmet Davutoğlu Ali Babacan tövbe eden günah işlememiştir