Karamollaoğlu: Saadet, Gelecek, DEVA İttifakı Gerçekleşirse Devrim Mahiyetinde Siyasi Hamle Olur

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile birlikte oluşturmak istedikleri Millet İttifakı için ilginç bir formül öne sürdü. Karamollaoğlu, ittifak içinde bir iç ittifakın gerçekleştirilebileceğini ve böylece AKP'den kopmuş yüzde 15'lik bir kesimi hedefleyebileceklerini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile birlikte oluşturmak istedikleri Millet İttifakı için ilginç bir formül öne sürdü. Karamollaoğlu, ittifak içinde bir iç ittifakın gerçekleştirilebileceğini ve böylece AKP'den kopmuş yüzde 15'lik bir kesimi hedefleyebileceklerini söyledi. Güçlü bir muhalefet oluşması durumunda, eli CHP'ye oy vermeye gitmeyen bu kesimin Millet İttifakı'na kayabileceğini belirtti.

Karamollaoğlu, bu formülün bir süredir üzerinde çalıştıkları bir plan olduğunu söyledi. Bu planın en az bir buçuk yıldır var olduğunu ve eğer gerçekleştirilebilirse ciddi bir sıçrama yapabileceklerini belirtti. Bu formül sayesinde bir yığılma ve kümelenme oluşacağını ve Millet İttifakı'nın tabandan daha farklı kesimlerden destek alabileceğini umduklarını dile getirdi.

Bu formülün hedefinde, CHP'ye oy vermeyi düşünmeyen seçmenlerin olduğunu belirten Karamollaoğlu, güven arayan yüzde 15'lik bir kesimin olduğunu vurguladı. Bu kesime "Bunlar da iktidara gelebilir" denilmesi gerektiğini belirtti ve Millet İttifakı'nın bu kesime umut verebileceğini söyledi.

Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun AKP'den ayrıldıktan sonra siyasi pozisyonlarını belli bir şekilde devam ettirmek istemelerinin anlaşılması üzerine bu formülü dillendirdiğini ifade etti. Millet İttifakı çatısı altında olacaklarını ancak bu formülle bir adım daha ileri gideceklerini belirtti.

Karamollaoğlu, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi liderlerine bu formülü sunduğunu ve 5-10 gün içinde karar verilmesi gerektiğini dile getirdi. Eğer gerçekleşirse, bu formülün devrim mahiyetinde bir siyasi hamle olacağını belirtti. 

Saadet Partisi gelecek partisi deva partisi ittifak Temel Karamollaoğlu