Karamollaoğlu: Seçim Kararı Alınır, İki Gün İçinde Adayımızı Açıklarız

TAKİP ET

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Altılı Masa olarak seçim kararı alınmadan cumhurbaşkanı adayını belirlememe konusunda kararlı olduklarını söyledi.

HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı adaylığında acele etmeme kararlılığındayız. Seçim kararı alınır, iki gün içinde adayımızı açıklarız" diye konuştu.

Ortak Politikalar Belirleniyor

Parlamenter sistemde koalisyonların seçimlerin ardından kurulduğunu ancak bugünkü sistemde koalisyon koşullarının önceden belirlenmesi mecburiyeti bulunduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, "Ekonomi, eğitim, dış politikada ne yapacağız? Altı partinin her konuda ittifak etmesi mümkün olmaz. Asgari müştereklerde birleşerek bunu yapmak mümkün ve biz bunun yapılabileceğine inanıyoruz. Altı aylık sürede konuyu olgunlaştırdık. Belli noktaya geldik. Şimdi ikinci döneme giriyoruz. Artık biz somut politikalarımızı açıklamaya başlayacağız" dedi.

Ortak Aday 

Ortak aday meselesine de değinen Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı adaylığında acele etmeme kararlılığındayız. Seçim kararı alınır, iki gün içinde adayımızı açıklarız. Her seçime gidilirken milletvekili adayları önceden belirlenmez. Seçim kararı alındıktan sonra belirlenir. Aday adayları vardır, üzerlerinde müzakere edilir. Belirlenme mutlaka seçim tarihi belirlendikten sonra yapılır" ifadelerini kullandı.

temel karamollaoğlu seçim kararı alınır iki gün içinde adayımızı açıklanır altılı masa fatih altaylı