Karamollaoğlu: Yoksulluk Artık Bir Yaşam Tarzı

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: "Türkiye'de yoksulluk sorun olmaktan çıktı, çünkü artık bir yaşam tarzına dönüştü."

Karamollaoğlu, konuşmasına Resulayn'daki şehit olan askerlere rahmet dileyerek ve İzmir ile Antalya’daki sel felaketinden etkilenen vatandaşalara da geçmiş olsun diyerek sözlerine başladı.

Bazı iktidar mensuplarının, "yoksulluk kalmadı", "aç insan yok" ve "işsizlik yok iş beğenmeme var" gibi söylemlerine tepki gösteren Karamollaoğlu, "İktidar mensuplarının söylemlerine bakınca, gerçeklerden tamamen kopuk oldukları görünüyor. Ya siz hiç sokağa çıkmıyor musunuz, garibanın, işsizin halini görmüyor musunuz? Bugün geldiğimiz noktada evet, Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıktı, çünkü artık bir yaşam tarzına dönüştü" dedi. 

Esnaf için açıklanan destek paketinin olumlu ancak yetersiz olduğunu belirten Saadet Partisi lideri, “Ticaret Bakanı’nın ifadesiyle, sadece “nefes kredisine” esnaflarımız mahkum edilmemeli; onlara nefes aldıracak destek paketleri bir an evvel açıklanmalıdır” dedi.

Çiftçilerin de borç içinde olduğunu ve üretim yapan çiftçinin desteklenmediğini ifade eden Karamollaoğlu, “2002’de 2.6 milyon çiftçimizin borcu 2.5 milyar liraydı. 2020'de ise çiftçimizin sayısı 2 milyon 110 bin'e düştü ve bankalara olan borcu 125 milyar liraya çıktı. 2002’de, her bir çiftçimizin 1000 lira borcu vardı bugün ise her bir çiftçimizin 61 bin lira borcu olmuş durumda. Tarım için kanunen GSMH’nın  yüzde 1 olan payını, neden tarıma ayırmıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

TÜİK’in açıkladığı eylül ayı işsizlik rakamlarına da değinen Karamollaoğlu, "İktidar partisi, TÜİK işsizlik 2020 yılı Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 550 bin kişi azalarak, 4 milyon 16 bin kişi oldu deyince işsizlik ortadan kalktı sanıyor. Samsun'da bir vatandaşımız, avuçlarının içine iş, aş yazarak hayatına son verdi vicdanınız sızlamıyor mu? KHK mağdurlarına, EYT’lilere ve engelli vatandaşlarımıza, durumları nedir diye kimse bakmıyor bile" şeklinde konuştu.

temel karamollaoğlu temel saadet karamollaoğlu saadet partisi açlık yoksulluk fakirlik yaşam tarzı