Karamollaoğlu'ndan HSK Açıklaması: Endişemiz Büyüyor

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hamit Kocabey'in istifasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Toplumsal huzur; adalete teslim olmakla sağlanır, adaleti teslim almakla değil! Aniden yapılan atamaları, görevden almaları tartışırken; Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda açıklama yapılmaksızın gerçekleşen istifayı aklımız, mantığımız kabul etmiyor. Endişemiz büyüyor!" ifadelerine yer verdi.

Ne Olmuştu?

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğinden istifa eden Hamit Kocabey istifasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Devlet Bahçeli ile yaptığı istişare sonucu istifa ettiğini belirterek "Dünden bu yana binlerce güzel söz ve temenni duyduk, herkese şükranlarımı sunuyorum. Görev yaptığımız 4,5 yılda binlerce insanın hayatına dokunduk, devletin ve milletin hukukunu gözeterek mücadele verdik. Hayatımız boyunca bulunduğumuz noktada hiçbir  yanlışa göz yummadık. Gelinen aşamada verdiğimiz kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Daha önce birçok davada MHP'ye vekaleten görev alan Kocabey'in HSK adaylığını Devlet Bahçeli desteklemişti. Milliyetçi Hareket Partisi'nin verilerine göre Kocabey 2006-2009 yılları arasında MHP Ankara İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi, 2009-2012 yılları arasında MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Kocabey 2012 yılında yapılan MHP 10. Olağan Büyük Kongresi'nde ve 2015'te yapılan 11. Olağan Genel Kurulu'nda da MYK Üyesi olarak seçildi.

Toplumsal huzur; adalete teslim olmakla sağlanır adaleti teslim almakla değil! Aniden yapılan atamaları görevden almaları tartışırken Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda açıklama yapılmaksızın gerçekleşen is