'Karanlığa Işık Olabilmek İçin Hayatıma Son Veriyorum'

TAKİP ET

Fetullahçı terörün kumpas kurarak yıllarını çaldığı Yarbay Ali Tatar, 12 yıl önce bugün hayatına son verdi.

AKP ile iş birliği içerisinde şanlı Türk ordusunun şerefli subaylarına kumpas kuran Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), birçok sözde darbe girişimi soruşturması başlatmış ve onlarca Türk subayını tutuklamış, isimsiz ihbarlarla ve hiçbir delil olmaksızın aylarca, yıllarca demir parmaklıklar arkasında çürütmüştü.

Vatana ihanet iftirasını kendine yediremeyen Yarbay Ali Tatar, 12 yıl önce bugün yaşamına son verdi.

Ona İftira Atanlar Şimdi Hapiste

Yarbay Ali Tatar'ın tutuklanmasını isteyen savcı Süleyman Pehlivan, 2011 yılında Yargıtay üyeliğine seçilmişti. FETÖ'nün başarısızlığa uğrayan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alındı ve "FETÖ üyeliği" nedeniyle 13 yıl 6 ay hapse mahkum edildi. Pehlivan'ın tutuklama talebini kabul eden hâkim Metin Özçelik ise "FETÖ üyeliğinden" ve "görevi kötüye kullanmaktan" 10 yıl hapse mahkum edildi.

Yarbay Tatar Unutulmayacak: Kumpas Mağdurları Şehit Sayılana Kadar Mücadelemiz Sürecek

Tatar, Ankara Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tatar'ın vefat yıl dönümünde "Haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe bir nebze ışık olabilmek için mücadele eden, şerefli Türk Subayımız Yarbay Ali Tatar’ı vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum..." paylaşımını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise "Alçak FETÖ kumpasının şehidi Yarbay Ali Tatar’ı ölümünün 12’inci yıldönümünde saygıyla anıyorum. Kumpas mağdurları şehit sayılıncaya ve tüm hakları iade edilinceye kadar mücadelemiz sürecek" açıklamasını yaptı.

Yarbay Ali Tatar, yaşamına son verirken geride bıraktıklarına şu sözlerle seslenmişti:

ali tatar fetö kumpas