Karantina Yasağını Nasıl Deldiğini Anlatan Turiste 22 Bin TL Ceza

TAKİP ET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Karantina Takip Sistemi'ni ihlal eden Büşra Topan Yaldızsal'a 22 bin TL'lik ceza verildi.

Türkiye'den KKTC'ye giden ve "12 yaşından küçük çocukların ve ebeveynlerinin evde karantina şartı" kapsamında karantinaya alınan Büşra Topan Yaldızsal, KKTC'de 12 Nisan'da başlayan elektronik bileklikli ev karantinasını ihlal etti. 

Covid-19 ile mücadele kapsamında getirilen karantina kurallarını birkaç kez ihlal eden ve Instagram hesabından 'kayınvalidesinde' şeklinde yer bildirimi yapan Yaldızsal, yasağı nasıl deldiğini sosyal medya hesabından takipçilerine anlattı.

Yaldızsal'ın yasakları ihlal ettiğini fark eden KKTC Sağlık Bakanlığı yetkilileri durumu polise bildirdi. Hakkında işlem başlatılan Yaldızsal’a toplamda 22 bin TL para cezası kesilerek KKTC Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği merkezde karanti altına aldındı.

"Bulaşıcı Hastalıklar Yasasının 36’ncı maddesinin (2)’nci fıkra kurallarına aykırı davranmak suretiyle, Sağlık Bakanlığınca imzalatılan taahhütnamenin içeriğindeki beyana ve/veya taahhütlere ilişkin kurallara uymayan, izolasyon kuralına uymayan veya karantina kurallarına uymayanlar bir suç işlemiş olurlar ve mahkumiyetleri halinde aylık brüt asgari ücretin 5 (beş) katı tutarına kadar para cezasına veya 1 (bir) yıla kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilirler" maddesi kapsamında ceza verilen Yaldızsal'a karantina ihlali sebebiyle verilen en yüksek para cezası kesildi.

kktc kıbrıs yasak karantina ihlal elektronik bileklik 22 bin para cezası yaldızsal büşra topan