Karantinayı Tanımadı, Aile Hekimini Tehdit Etti: 'Doktorları Boş Yere Dövmüyoruz'

TAKİP ET

Süleyman Hızmalı adlı bir vatandaş karantinada olması gerektiği sırada aile hekimliğine giderek ilaç yazdırmak istedi.

Saat 15.00 sıralarında Edirne'de bulunan Muradiye Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana gelen olayda, Süleyman Hızmalı karantinada olması gerekirken aile sağlığı merkezine geldi.

Aile hekimi Uzman Doktor Mehtap Büyük Ateş'ten kızına ilaç yazmasını isteyen Süleyman Hızmalı kimliğini Ateş'e verdi.

Ancak kimlik bilgilerini sisteme girdiğinde Hızmalı'nın karantinada olması gerektiğini fark eden Ateş, "Sizin karantina altında olmanız gerekiyor, bu durumda ilaç yazamam. Lütfen dışarı çıkın" dedi.

Doktorları Boş Yere Dövmüyoruz

Bunun ardından başlayan tartışmada Hızmalı "Doktorları boş yere dövmüyoruz" deyince Ateş beyaz kod ile yardım çağrısı yaptı.

Ateş'in beyaz kod vermesi üzerine kısa sürede Muradiye Aile Sağlığı Merkezi'ne gelerek Hızmalı'yı gözaltına aldı.

Polislerin peşinden ifade vermek üzere polis merkezine giden Ateş "Karantinada olması gereken kişiye ilaç yazamayacağımı söyledim. Sözel şiddete uğradım, 'beyaz kod' verdim. Arkadaş da 'Doktorları boşuna dövmüyoruz' dedi bana. Bana sözel şiddet uyguladı, 'Bu ilacı yazacaksın' diye tehdit etti. Ben de 'beyaz kod' verdim" şeklinde ifade verdi.

Hızmalı ise kendisini "Kızım bu yüzden dışarı çıkamıyor. 14 gün de geçti; zaten çift aşılı olanlar dışarı çıkabiliyormuş, dedim. O da 'Hayır sen ve senin aileni bir daha buraya sokmam' dedi. Ben saldırmadım, sözlü tartışma oldu" diye savundu.

Karantinayı Tanımadı Aile Hekimini Tehdit Etti Doktorları Boş Yere Dövmüyoruz