Karar Verildi: Osman Kavala Tutuklu Kalacak

TAKİP ET

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Çarşı ve Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı olan Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına hükmetti.
 
17 Ocak'ta yapılan duruşmada tutukluluk halinin devamına karar verilen Osman Kavala'nın avukatları bu karara itiraz etmişti. Mahkeme, Kavala'nın tutuklu kalmasına karar verdi. Mahkeme heyetinde bulunan bir kıdemli üye hakimin Kavala'nın tahliyesi yönünde oy kullandığı ve karara şerh düştüğü öğrenildi.

Davanın bir sonraki duruşmasının 21 Şubat'ta yapılacağı belirtildi.

İhlal Prosedürü Başlatılmıştı

"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "siyasal, askeri casusluk" gibi suçlarla itham edilen Osman Kavala'nın tutukluluğuna ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) serbest bırakılması gerektiğine yönelik karar vermişti.

Ancak AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AİHM'nin kararına "Mahkemelerimize saygı duyulmasını bekliyoruz" demiş, "Türkiye'nin başta ilk derece mahkemeleri olmak üzere bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Çok net söylüyorum. Bizim mahkemelerimizin bu konuda vermiş olduğu bir karar var. AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi ne demiş bizi çok ilgilendirmiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi ise Türkiye'ye yönelik ihlal prosedürünün başlatılmasına karar vermişti.

osman kavala tutukluluğunun devamına karar verildi