Karar Yazarı: Altılı Masa Parlamenter Sistem Anayasasını AKP'ye Önerse Kabul Görür

TAKİP ET

Karar yazarı Mehmet Ali Verçin, altılı masanın ittifak ettiği parlamenter sistem anayasasını AKP'ye önermesi halinde kabul göreceğini söyledi.

Karar'daki köşesinde "Altılı Masa'nın seçim stratejileri" başlıklı bir yazı kaleme alan Mehmet Ali Verçin, altı liderin seçim ittifakı yapma yollarını inceledi.

Altı liderden birinin Cumhurbaşkanı adayı olup seçilmesi durumunda yaşanabilecek sıkıntıları değerlendiren Verçin, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yanlış içeriklerini sürdürmek anlamına gelecek böyle bir hükümet etme tarzı, beş yıl boyunca sürdürülemez; hiç bulaşılmamalıdır" uyarısında bulundu.

Farklı ihtimalleri de değerlendiren Verçin, en kritik sorunun şu olduğunu kaydetti:

"Ya birinci seçimin sonunda başkanlık kazanılır da mecliste çoğunluk sağlanamazsa, o zaman, anayasa nasıl değiştirilecek?"

"Cevabımı tekrar tekrar yazmaktan usanmayacağım" diyen Verçin şu ifadeleri kullandı:

"Parlamenter sistem dün de, bugün de ve yarın da AK Parti ve AK Partililerin zararına değil, yararınadır. Hatta Altılı Masa, bugün, ittifak ettiği 'Parlamenter Sistem Anayasası'nı AK Parti’ye önerse, bu teklif kabul görecektir, buna eminim.

İkinci seçimle birlikte normalleşecek Türkiye, işbirliğine açık, müzakereci ve daha katılımcı bir topluma dönüşürken; daha fazla akıl, irade ve kapsayıcılık imkânı sunan yeni yönetimler de oluşturabilir."

Mehmet Ali Verçin'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

karar mehmet ali verçin altılı masa parlamenter sistem anayasasını akp önerse kabul görür