'Kardeşim Bıçaklandı' Dedi, Arkadaşının Hesabından 12 Bin Dolar Çaldı

TAKİP ET

Kardeşinin bıçaklandığını ve ona ulaşması gerektiğini söyleyerek arkadaşının telefonunu alan bir kişi, eline aldığı telefondan 12 bin 300 doları kendi hesabına aktardı.

İstanbul'da çalışan Doğan Güneş, eski iş arkadaşı Burak A. ile buluştu. Buluşmada dijital para borsası hakkında konuşan ikili bir süre sonra oturdukları kafeden ayrıldı. O sırada kardeşinin bıçaklandığını ve ona ulaşması gerektiğini söyleyen Burak A., Güneş'ten cep telefonunu istedi. 

Burak A.'nın uzun süre dönmemesi üzerine şüphelenen Güneş, dijital para hesabını kontrol edince hesabındaki paraların başka hesaba aktarıldığını gördü. Dolandırıldığını fark eden Güneş, polis merkezine giderek Burak A.'dan şikayetçi oldu. 

Panik Havası Yaratarak Telefonumu Aldı

Burak A.'nın planlı bir şekilde kendisini kandırdığını anlatan Doğan Güneş, "Eski iş arkadaşım beni aradı. Çarşamba akşamı kafede buluştuk. Genelde dijital para üzerine konuştuk, sohbet ettik. Telefonumu istedi. 'Bakabilir miyim, güncel coinler var' dedi. Onlara baktı. Yanımda başka bir arkadaşım da vardı. İki saat konuştuktan sonra evine doğru gittik. Arabayla bırakmak istedim. Durduk, panik havası yarattı. 'Kardeşimin telefonu evde, anahtarını unutmuş ben de anahtarımı unuttum ulaşabilir miyim' diyerek telefonumu aldı. 'Kardeşimin telefonu kapalı' dedi, birkaç arkadaşını aradı. 'Onların da telefonu kapalı' diyerek 'Başına bir iş geldi' dedi. 'Sevgilisinin babası kalp krizi geçirmiş' dedi. Biz biraz daha panik yapınca 'Ağabey, kardeşim bıçaklandı herhalde' dedi. Telefonu şöyle bir kaldırdı, 'Beş dakikaya geliyorum' dedi. Aşağı doğru koşmaya başladı.

5-6 dakika sonra 'bir arayalım, soralım' dedik. Aradım telefonunu açmadı, kendi telefonumu da açmadı. Sonra amcasını aradık arkadaşın. 'Böyle bir bıçaklanma olayı var mı' dedik. 'Bakayım' dedi, yarım saat sonra tekrar aradığımızda 'böyle bir olay yok' dedi. Karakola gittik durumu anlattık. Hastanelere baktık böyle bir bıçaklanma olayı var mı diye. Olmadığını öğrendik. Sonra anladık ki, bizi dolandırdı. Polislere tutanak tutturduk. Çünkü dijital hesabımı kontrol edemiyorum'' dedi.

Dolandırıldığını fark ettikten sonra Burak A.'nın babasıyla görüşen Güneş, Burak A.'nın babası amcası ve birçok kişiyi daha dolandırdığını öğrendi. 

kardeşim bıçaklandı telefonunu aldı hesabına para aktardı doğan güneş