Kardeşinin Telefonunu Gasbeden Şahsa 6 Yıl Hapis Cezası Verildi

TAKİP ET

Kayseri'de kardeşinin 900 liralık cep telefonunu gasbeden kişiye 6 yıl hapis cezası verildi.

5 Mart'ta Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yaşanan olayda, uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen 30 yaşındaki Sadık A., birlikte yaşadığı kardeşi 20 yaşındaki M.A.'nın 900 lira değerindeki cep telefonunu bıçak çekmek suretiyle gasbetti.

M.A.'nın şikayeti üzerine gözaltına alınan Sadık A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve hakkında 'yağma' suçundan dava açıldı.

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tutuksuz sanık Sadık A. ile kardeşi M.A., hazır bulundu. 

M.A., zararının giderildiğini ve ağabeyinden şikayetçi olmadığını belirtirken, Sadık A. ise bıçak çekmediğini iddia ederek "Madde bağımlısıyım. Paraya ihtiyacım vardı, o yüzden yaptım. Bıçak çekerek telefon almadım" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Sadık A.'ya yağma suçundan önce 12 yıl hapis cezası verdi ancak daha sonra kardeşinin zararını gidermesi dolayısıyla ceza 6 yıla düşürüldü.

Yargıtay süreci de göz önüne alınarak, sanığın tutuksuz halinin devamına hükmedildi.

kayseri kardeş abi ağabey telefonunu gasbeden 6 yıl hapis cezası çarptırıldı verildi karar duruşma dava mahkeme karar sanık