Kardeşlerine Bakmak Zorunda Olan 15 Yaşındaki Gencin Sözleri Yürek Burktu: Çalışmak Zorundayım, İş Vermiyorlar

TAKİP ET

Genç İşsizler Platformu'nun paylaştığı sokak röportajında konuşan genç, ailesinin durumunu anlattı.

Genç İşsizler Platformu'nun sosyal medyada paylaştığı sokak röportajında konuşan 15 yaşında bir gencin sözleri, yürekleri burktu.

Muhabirin "Bir genç olarak Türkiye'de yaşamaktan memnun musun, geçinebiliyor musun?" sorusuna cevap veren genç, "Abi hiç memnun değilim, geçinemiyorum. Cebimde yol param bile yok abi. İşe gidiyorum, iş bile vermiyorlar" dedi.

Muhabirin neden iş vermediklerine yönelik sorusuna cevap veren genç, "Gidiyorum, yaşın küçük diyorlar, çalışamazsın diyorlar. Şu anda eve gidemiyorum, cebimde yemek yiyecek param yok. Ben bu hayatı nasıl yaşayabilirim?" diye sordu.

​​​Geçim sıkıntısı çekip çekmediklerine yönelik soruya ise genç "Kötü abi, vallahi kötü. Eve gidiyorum, daha kiramızı veremedik. 2 tane kardeşim var, okula gidiyorlar. Ben onların okulu için çalışmak zorundayım mecbur, iş vermiyorlar. Babam annem var ama yetişmiyor. Babam çalışıyor, yetiştiremiyoruz. 2 bin lira kira veriyoruz. Bim'e gidiyoruz bir tane çaya 200 lira para. Biz nasıl geçinebiliriz ki?" diye cevap verdi.

kardeşlerine bakmak zorunda olan 15 yaşındaki gençlerin sözleri yürek burktu çalışmak zorundayım vermiyorlar