Karın Germe Operasyonu Başarısız Olan Doktor, Hastayı 2 Ay Boyunca Rehin Aldı

TAKİP ET

Brezilya'da özel bir hastenenin ortağı olan plastik cerrah, karın germe operasyonu yaptığı hastasını, sağlığının kötüleşmesinin ardından rehin aldı.

Brezilya'nın Rio de Jenairo kentinde plastik cerrrah Bolivar Guerrero Silva, yaptığı karın germe ameliyatının başarısız olmasının ardından hastasını iki ay boyunca, hastanede inşa edilen hücrede rehin tuttu. 

Eyalet mahkemesi, Daiana Chaves Cavalcanti adlı 20 yaşındaki kadın hastanın tedavisi için estetik operasyon geçirdiği Santa Branca Hastanesi'nin hesaplarından 198 bin BRL'nin (yaklaşık 640 bin lira) bloke edilmesine karar verdi. 


Başka Bir Hastaneye Nakli Mümkün Olmadı


NTV'nin haberine göre Cavalcanti’nin avukatı Ornelio Mota Rocha hala tedavi gören  genç kadını başka bir hastaneye nakletmek için yasal önlem aldığını, ancak başarılı olamadığını söyledi. 

Rocha,  "Daiana Chaves Cavalcanti’nin sağlık raporunda ciddi zafiyet bulunmaktadır. telafisi mümkün olmayan zarar riski taşıyan bir dava olduğunu vurguluyorum. Bolivar Guerrero Silva kendisine telafisi mümkün olmayan bir hasar vermiştir” dedi.


Doku Ölümü Meydana Geldi


Rocha, hastaya Mart ayı başlarında karın germe ameliyatı yapıldığını ve Cavalcanti’nin karnının nekrotik hale geldiğini bildirdi. 

Doku ölümü olarak da bilinen nekroz, bir veya daha fazla sayıda hücrenin, dokunun ya da organın geri dönüşemez şekilde hasar görmesine deniliyor.


Hastane İddiaları Reddetti


Olayın ardından açıklama yapan hastane yönetimi, suçlamaları reddetti. Açıklamada ameliyatı yapan doktorun hastanenin ortağı olmadığı belirtildi. Ayrıca, mağdur kadına taburcu olduktan sonra ameliyattan kaynaklanan herhangi bir sorunun sorumluluğunu üstlendiği bir belge imzaladığı sürece hastaneden ayrılabileceğinin söylendiği ifade edildi. 

Polis ise doktorun ve ekibinin kadının başka bir sağlık birimine nakledilmesini engellediği yönündeki şikayeti araştırdığını açıkladı.


 

brezilya karın germe operasyonu hastasını rehin aldı