Karısını Bıçaklayan Afgan'ı Engellemek İsterken Yaralayan 19 Yaşındaki Türk Gencinin 4 Yıl Hapsi İstendi

TAKİP ET

Karısını bıçaklayan Afgan göçmeni engellemek isterken bıçakla yaralayan 19 yaşındaki Tolgahan Daşkıran'ın 4 sene hapsi istendi.

Eskişehir'de Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde 5 Şubat akşamı Afgan uyruklu Abdulkadir Ahmadi, eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi ile araya giren Hüseyin Şahin'i bıçakla yaralamıştı.

Ahmadi'yi engellemeye çalışan Tolgahan Daşkıran boğuşma sırasında Ahmadi'yi bıçaklamıştı.


4 Yıl Hapsi İstendi


Gözaltına alınan Tolgahan Daşkıran çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmış, daha sonra tahliye edilmişti.

Sanığı engellemeye çalışırken bıçaklayan Tolgahan Daşkıran'ın suçu "meşru savunma" kapsamında değerlendirilerek 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


"Kızımın Evliliği Konusunda Tartışma Yaşadık"


İddianamede, sanık Ahmadi'nin ekmek bıçağıyla eşi Shahnaz Nazari'yi (47) "öldürme kastı" ile hareket ederek bıçaklamaya başladığı, kızı Nasimgül Ahmadi'yi (32) ise kendisini engellemeye çalıştığı için aynı bıçakla saldırıp kolundan yaraladığı ifade edildi.

Shahnaz Nazari, iddianamede yer alan ifadesinde şunları söyledi:

Kızımız Nasimgül'ün evlenmesi konusunda tartışma yaşadık. Bu tartışma sonrasında gelinimle kızımın evine gittik. Dönüşte tramvaydan indiğimiz sırada eşim elinde bıçakla yanımıza geldi. Daha sonra elindeki bıçağı belime sapladı. Etraftakiler eşimi tutmaya çalıştı ancak ellerinden kurtularak tekrar bana bıçakla saldırdı ve karın bölgemden bıçağı sapladı. Etraftakiler eşimi tuttu. Şayet tutmasalardı eşim beni öldürecekti. Kan kaybetmem sebebiyle yere yığıldım ve diğer olayları tam olarak hatırlamıyorum. Kendisinden şikayetçiyim.


Kızı Şikayetçi Olmadı


Babası tarafından bıçakla omzundan yaralanan Nasimgül Ahmadi ise şikayetçi olmadığını belirtti. Tramvaydan indiklerinde karşılaştıkları babasının, annesini bıçaklamaya başladığını öne süren Ahmadi, "Aralarında herhangi bir tartışma olmadı. Yıllardır ailevi problemlerimiz var. Olay sırasında annem kolundan bıçaklanması üzerine yere düştü. Yerde de babam, annemi darbetmeye devam etti" dedi.

İddianamede, sanık Abdulkadir Ahmadi'nin eşine karşı "kasten öldürmeye teşebbüs"ten 20 yıla, kızı ve araya giren Hüseyin Şahin'i yaralamasından 2 yıla kadar olmak üzere 22 yıla kadar hapsi istendi.

tolgahan daşkıran afgan sivil karısını bıçaklayan afgan hapis cezası hapsi istendi abdulkadir ahmedi hüseyin şahin