Karısını Döverek Öldüren Erkek İyi Hal İndirimi Uygulanarak Tahliye Edildi

TAKİP ET

Güllü Efe isimli eşini döverek öldüren Mehmet Efe, iyi hal indirimi uygulanarak tahliye edildi.

Burdur da 2 yıllık eşi Güllü Efe isimli kadını döverek öldüren Mehmet Efe, Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tahliye edildi. 

Güllü Efe'nin annesi Habibe Efe, "Kızımı planlayarak öldürdüler" diyerek Mehmet Efe'nin tutuklanmasını talep etti. Ancak  heyet, Mehmet Efe’nin 'haksız tahrik altında suçu işlediğine kanaat getirerek' cezayı 9 yıla, mahkemedeki 'iyi halini' göz önünde bulundurarak da cezayı 7,5 yıla indirdi. Heyet, Efe’nin 'tutuklulukta geçirdiği süreyi de dikkate alarak' tahliyesine karar verdi.

Bu Kanunlarla Daha Çok Kadın Öldürülür 

Güllü Efe'nin ailesi heyet kararına itiraz etti. Güllü Efe'nin babası İbrahim Efe, "Ben adalet bekliyordum. Daha bu kanunlarla çok kadın öldürülür, çok cinayet işlenir. Adam kadının beynini patlattı, öldürdü. Tahliye oldu" diyerek isyan etti.

Kızının boşanma isteğini çocuğun var diyerek reddeden anne Habibe Efe ise, "Yavrum 'Boşanayım' dedi. 'İki çocuğun var yuvan yıkılmasın' dedik. Ah Güllüm, yaktın beni Güllüm. Köpek kadar değerin yokmuş Güllüm. Keşke sığınma evine gideydin yavrum. Caninin sopasını yedin. Konuşacak bir şey kalmadı kuzum. Ben bittim. Ben yaşamak istemiyorum. O caniyi çıkarsınlar beni cezaevine koysunlar. Başka yolu yok" şeklinde konuştu.

burdur güllü efe mehmet tahliye eşini döverek öldüren erkek tahliye iyi hal indirimi