Karlov Suikastı Davasında Karar

TAKİP ET

Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastına ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, 3 sanığı 2'şer kez, 2 sanığı 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. 6 sanık ise suçlamalardan beraat etti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov suikastına ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü lideri Gülen'in de aralarında bulunduğu yirmi 28 sanıklı davada karar verildi. 

Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın "örgüt abisi" olduğu belirtilen Şahin Söğüt, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Suikast davasında 3 sanık 2'şer kez, 2 sanık ise 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilirken, Fethullah Gülen ile Emrullah Uslu'nun da aralarında bulunduğu firari 9 sanığın dosyalarının ayrılmasına karar verildi. 

Müteveffa Büyükelçi'ye dair örgüte bilgi sızdırdığı belirtilen eski istihbaratçı Vehbi Kürşad Akalın ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Karlov, Ankara'da bir sergiyi ziyareti sırasında düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş ise özel harekat polisleri ile girdiği çatışma sonrası öldürülmüştü.

Karlov Karlov suikastı Karar mahkeme fethullah gülen emre uslu mevlüt mert altıntaş müebbet