Karma Komisyon, Lütfü Türkkan ve Ali Mahir Başarır'ın Dokunulmazlıklarının Kaldırılmasına Karar Verdi

TAKİP ET

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, İYİ Partili Lütfü Türkkan ve CHP'li Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar aldı.

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyon, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin hazırlanan Hazırlık Komisyonu raporunu kabul ederek, Genel Kurula sevk edilmesini kararlaştırdı.

Karma Komisyon, AKP Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında toplandı. Toplantıya CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekilleri katılmadı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı sonrasında açıklama yapan Beyazıt, Hazırlık Komisyonu'nun, her iki milletvekili hakkında dokunulmazlığın kaldırılması yönündeki raporu karara bağladıklarını dile getirdi.

Sadece AKP ve MHP vekillerinin katıldığı toplantıda alınan kararın oy birliğiyle alındığını söyleyen Beyazıt, "Lütfü Türkkan ve Ali Mahir Başarır ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılması yönündeki rapor, oy birliğiyle kabul edildi. Raporu yarın saat 12.00'de TBMM Genel Kuruluna sunacağız. Bunların toplantıya katılıp katılmaması kendilerinin vereceği bir karar. Dosyalar son derece açıktır, kamuoyunun bilgisi içerisinde bütün olaylar tezahür etmiştir. Dokunulmazlığın kaldırılmasında yetkili organ TBMM Genel Kurulu'dur, orada da kendilerini savunabilir" diye konuştu.

 

ali mahir başarır lütfü türkkan dokunulmazlık dokunulmazlığın kaldırılması