Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen Görevden Uzaklaştırıldı

TAKİP ET

2014 yılında Ayn el-Arab için düzenlenen eylemlerdeki rolü nedeniyle gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen isimler arasında yer alan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2014 yılındaki Ayn el-Arab Olayları'na dair soruşturma kapsamında 25 Eylül tarihinde gözaltına alınan ve ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 20 kişiden 17'si tutuklandı.

Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Gülfer Akkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kars Valisi, Kars Belediye Başkanı Olarak Görevlendirildi

Tutuklanan isimlerden biri olan eski HDP Milletvekili ve mevcut Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırıldı.

Bakanlık Kars Valisi Türker Öksüz'ü Kars Belediye Başkanı olarak görevlendirdi.

Geçtiğimiz hafta gözaltına alınan Bilgen'in ardından dün de Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca, Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci, HDP'li Belediye Meclis üyeleri, HDP İl Genel Meclis üyeleri, HDP İl Başkanı Cengiz Anlı ile partinin bazı ilçe teşkilatı yöneticilerinin de arasında olduğu 19 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yakalama kararı çıkartılmış ve söz konusu kişiler gözaltına alınmıştı.

 

kars belediye başkanı kobani eylemleri ayn el-arab ayhan bilgen gözaltı görevden uzaklaştırıldı içişleri bakanlığı