Kars Belediyesi'ne Kayyum Olarak Atanan Vali Belediye Binası Önünde Namaz Kıldı

TAKİP ET

Tutuklanan Ayhan Bilgen'in İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınması üzerine Kars Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Vali Öksüz, belediye binasının önünde Cuma namazı kılıp dua etti.

2014 yılında yaşanan Ayn el-Arab Olaylarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından hakkında tutuklama kararı çıkarılan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanlığı kararıyla Belediye Başkanlığı görevinden de uzaklaştırıldı. Bakanlık, Bilgen'in yerine Kars Valisi Türker Öksüz'ü kayyum olarak atadı.

Kayyum kararının ardından belediye binasının önüne çok sayıda polis ekibi ve zırhlı araç konuşlandırıldı. Burada basın açıklaması yapmak isteyen HDP'li vekiller Habil Eksik ve Dersim Dağ’a da müdahale edildi.

Polis, önlemleri aldıktan sonra kayyum olarak atanan Vali Öksüz, makamına geçmek için belediyeye geldi. Akabinde belediyeye giden bütün yollar güvenlik tedbirleri kapsamında kapatıldı. Öksüz de ilk iş olarak belediye binasının önünde Cuma namazı kılıp dua etti.

türker öksüz kayyum belediye önünde cuma namazı kars belediyesi'ne kayyum ayhan bilgen