Kartal İmam Hatip Mezunlarından Kılıçdaroğlu'na Açık Mektup: Helalleşme Davetinize İcabet Ediyoruz

TAKİP ET

Kartal İmam Hatip Lisesi mezunlarından oluşan bir grup, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açık bir mektup kaleme aldı.

Kartal İmam Hatip Lisesi mezunlarından oluşan bir grup, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açık bir mektup kaleme aldı. Mektupta, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olmasını istediklerini belirten mezunlar, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı eleştirilerde bulundu.

Mektubun başında, “Kemal Kılıçdaroğlu’na Açık Mektup” adıyla yayınlanan mektubu desteklemek ve imzalamak isteyen Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezun ve mensuplarının bir formu doldurmak yoluyla desteklerini iletebilecekleri ifade edildi. Mektubu yazan yaklaşık 20-25 kişilik genç grup, Kartal İmam Hatip Lisesi’nin Türkiye’nin en başarılı liseleri arasında olduğunu ve en başarılı imam hatip lisesi olduğunu vurguladı.

Mektupta, Türkiye’deki tüm İslamcı-Mütedeyyin kesimlerin varlıklarını AKP ve Erdoğan’a borçlu olduklarına dair mesnetsiz bir algı oluşturulmaya çalışıldığı iddia edildi. Grup, “Oysa Türkiye’de ne İslamcı hareket ne de bunun resmi-kurumsal karşılığı olarak nitelendirilebilecek İmam-Hatipler, Erdoğan ve AK Parti ile var olmuştur” dedi.

Mektupta ayrıca, AKP iktidarının imam hatipleri rejiminin arka bahçesi, kendi hukuksuz ve kural tanımayan iktidar ağlarının bir parçası olarak görmek istediği ve bu sebeple kendilerine musallat olduğu öne sürüldü. Grup, “Bu iktidar hiziplerine hiçbir minnet borcumuz yoktur. Aksine bizler, bu iktidarın yarattığı baskıcı ortamda eğitim görmüş ve hayatımızın en önemli dönemlerinde bu iktidarın zulmüne maruz kalmış gençleriz” ifadelerini kullandı.

'Helalleşmenize Davetinize İcabet Ediyoruz'

Bizler, teklifinizin muhatapları olarak, sizin öncülüğünü yaptığınız, sokakta yan yana olanlardan örülü bir koalisyonun ferasetinde gerçekleşen demokratik, özgürlükçü, çoğulcu ve kapsayıcı dönüşümün samimiyetine inanmak bir yana, bilfiil şahidiz. Siyaseti bir inanç meselesi haline getirip siyasinin samimiyetini sorgulamanın veya onunla kişisel bir ünsiyet kurmanın apolitik ve konformist bir tavır olduğunun farkındayız. Bunun geçtiğimiz yirmi yılda ülkemizi soktuğu çıkmazın da idrakindeyiz. Ülkemizin ihtiyacı olan şey, sizin demokratik ve kucaklayıcı siyaset basiretinizdir. Biz de bunun gerçekleştirilmesinde elimizi sizinle birlikte taşın altına koyuyor ve bu demokratik inşa sürecine taraf oluyoruz. En somut ve nesnel anlamıyla gerçekleşen bu dönüşümün “ikiyüzlülükle” veya “samimiyetsizlikle” itham edilmesinin de karşısında olacağız. Ezcümle, helalleşme davetinize icabet ediyoruz, zira itikadımızca uzatılan eli sıkmak farzdır. Sizin, ülkemizin 13. Cumhurbaşkanı olmanızı Allah’tan niyaz ediyoruz.”

 

kartal imam hatip lisesi kemal kılıçdaroğlu helalleşme açık mektup