Kaş Açıklarında Batan Teknede Bulunan 37 Kişi Kurtarıldı

TAKİP ET

Kaş açıklarında batan teknede bulunan 45 kişiden 37'si kurtarıldı. Kayıp 8 kişiyi aramaya yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında 45 kişiyi taşıyan bir teknenin battığı ihbarını aldıklarını açıklamıştı. 

Kaş'ın 161 mil güneybatısında, Kerpe Adası'nın yaklaşık 60 mil güneyinde batan tekne için harekete geçen MSB, 37 göçmenin kurtarıldığını kayıp 8 kişinin ise arandığını bildirdi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 fırkateyn ve deniz karakol uçağı ile olumsuz deniz ve hava şartlarına rağmen 8 kişiye yönelik arama faaliyetlerinin devam ettiği ifadesi yer aldı. 

Bölgeye TCG Gelibolu ve TCG Gökova fırkateynleri intikal ettirildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, "Fırkateynlerin bölgeye intikalinin ardından arama kurtarma koordinatörlüğü görevi icra edilmeye başlandı. Türk arama kurtarma sınırları içindeki bölgede arama kurtarma sahası ilan edilerek denizcilere ilanlar yayınlanarak, sahada bulunan ticari gemilere arama sektörleri tahsis edildi" denildi. 

antalya kaş tekne battı msb 37 kişi kurtarıldı 8 kayıp