Kasapoğlu Bakanlığın Tesislerine Fotoğraflarını Astırmış: 10 Milyon TL

TAKİP ET

Muharrem Kasapoğlu'nun Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerine 10 milyon lira maliyetle kendi fotoğraflarını astırdığı iddia edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'nun bakanlığa ait tüm tesislere kendi fotoğraflarını astırdığı iddiasını öne sürdü. Adıgüzel, söz konusu fotoğrafların toplam maliyetinin 10 milyon liraya ulaştığını ifade etti.

Söz konusu iddiaya ilişkin TBMM'ye bir soru önergesi veren Ordu Milletvekili Adıgüzel, "Önceki bakanların ihtiyaç duymadığı böylesi bir uygulamaya niçin ihtiyaç duyulmuştur?, Yaptırılan fotoğraflar toplam kaç adet binada ve toplam kaç adet pankart olarak hazırlanmıştır, maliyeti kaç TL’dir?" sorularını yöneltti.

Bakanlığa ait binlerce tesiste asılan fotoğrafların metrekare başına 7 euroya mâl olduğunu belirten Adıgüzel, "Yaklaşik 10 milyon lira yapıyor en minimum hesap ile. Bunun parasını nereden ödediği de ayrı bir konu. Çünkü bakan daha önceki görev yeri olan Spor Toto'nun şimdi halen yine yönetim kurulu başkanı aynı zamanda" dedi.

Söz konusu fotoğrafları astırmak için ödenen paraların turnuvalara gitmek için para bulamayan sporculara verilmesi gerektiğini belirten Adıgüzel, "Ya da konaklama sorunu nedeniyle günübirlik gidip gelmek için sabahın köründe ve gecenin yarısı yollarda sürat yaparken kazalarda hayatını kaybeden sporculara sebep olmasaydı" ifadelerini kullandı.

muharrem kasapoğlu mustafa adıgüzel fotoğraflarını astırmış 10 milyon lira