Kasım Cömert Tokayev Partisinin Tek Adaylı Kongresinde Genel Başkan Seçildi

TAKİP ET

Kazakistan diktatörü Kasım Cömert Tokayev, Nur Otan partisinin tek adaylı kongresinde Genel Başkan seçildi.

Kazakistan'da iktidarda olan Nur Otan partisinin kongresinde "Cumhurbaşkanı" Kasım Cömert Tokayev, Genel Başkanlık için tek aday oldu. 

"Kanlı Ocak" olaylarıyla ülkedeki tüm siyasi gücünü yitiren selef diktatör Nursultan Nazarbayev'in "önerisiyle" aday olan Tokayev, parti üyelerinin "oy birliğiyle" Genel Başkanlığa seçildi.

"Büyük bir sorumluluk" olarak nitelediği Genel Başkanlığa layık görüldüğü için parti üyelerine teşekkür eden Tokayev, Kanlı Ocak olayları için "Maalesef barışçıl gösteriler aşırılıkçı güçler tarafından kendi amaçları için kullanıldı. Teröristler ülkemize saldırarak huzuru bozdular" diye konuştu.

Kanlı Ocak olaylarıyla birlikte bütün gücünü elinden alarak vesayetinden kurtulduğu selefi Nursultan Nazarbayev'e övgüler düzen Tokayev, "İlk Cumhurbaşkanı'mızın tarihi rolünü doğru değerlendirerek başarılarını vurgulayalım ve hatalarını ise gelecekteki liderlere bırakalım" dedi. Nur Otan partisinin köklü bir değişime ihtiyacı olduğunu belirten Tokayev, partiye gerçek aktivistlerin katılması gerektiğini ve milletvekillerinin daha etkin çalışmasının sağlanabileceğini söyledi. 

Tokayev, Nazarbayev Dönemine Fiilen Son Verdi

Kasım Cömert Tokayev nursultan nazarbayev nur otan partisi genel başkanı oldu tek aday oy birliğiyle