Kaşla Göz Arasında: AKP'li Soylu'nun Müşaviri RTÜK'e Atandı

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli iki depremin yarattığı yıkım Türkiye'nin gündeminden düşmezken, AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun basın ve halkla ilişkiler müşaviri Sevilay Esen, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) daire başkan yardımcılığına atandı.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin yarattığı yıkım Türkiye'nin gündeminden düşmezken, AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun basın ve halkla ilişkiler müşaviri Sevilay Esen, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) daire başkan yardımcılığına atandı.

Altan Sancar'ın haberine göre, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu imzasıyla Sevilay Esen, RTÜK'te daire başkan yardımcısı olarak atandı. Uslu imzalı yazıya göre atama İçişleri Bakanlığı'nın oluruyla yapıldı.

Esen için görevden ayrılışının bildirilmesi, maaş naklinin ve özlük dosyasının gönderilmesi istendi. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde hala basın ve halkla ilişkiler müşaviri olarak adı yer alıyor.

RTÜK'ün internet sitesinde Esen'in hangi daireye başkan yardımcısı olarak atandığına dair bir bilgi bulunmuyor. Ancak daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda basın müşavirliği görevi yürüten Esen'in, RTÜK'teki sekiz dairede 26 daire başkan yardımcısı bulunan kurumda çalıştığı biliniyor.

Diken'in paylaştığı bilgilere göre, RTÜK'te hangi dairede başkan yardımcılığı yaptığı bilinmeyen en az 25 daire başkan yardımcısı daha bulunuyor. Bu isimler arasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişimi sırasında Çubuk kaymakamı olan Uğur Sezer’in eşi Fatime Yavuz Sezer de yer alıyor.

süleyman soylu rtük Radyo Televizyon Üst Kurulu daire başkanı