Kastamonu'da AKP'li Belediye Başkanı'nın Mobbingine Uğrayan Emekli İmam İntihar Etti

TAKİP ET

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde görev yapan ve 6 ay önce emekli olan din görevlisi Muhammed Şahin, ilçedeki evinin bodrum katında kendini asarak intihar etti.

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde görev yapan ve 6 ay önce emekli olan din görevlisi Muhammed Şahin, ilçedeki evinin bodrum katında kendini asarak intihar etti.

Şahin'in AKP'li Pınarbaşı Belediye Başkanı’nın ve AKP'li yöneticilerin mobbingine uğradığı ve kendisine yapılan baskılar nedeniyle görev yeri değişikliğine maruz kaldığı iddia edildi.

Muhammed Şahin'in yakınları "Diyanet İşleri Başkanlığına" başlıklı, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar'ın da imzasının olduğu Şahin'in yer değişikliğinin yapılmasıyla ilgili bir belge paylaştı.

Dilekçede Muhammed Şahin'in İYİ Partili olduğu şeklinde fişlendiği ve başka bir ilçede görevlendirilmesinin talep edildiği görülüyor. 

Şahin'in ailesi bununla beraber bir açıklama yaparak "Neler yaptığınızı biliyoruz, nelere sebep olduğunuzu biliyorsunuz. Adınızı anmıyoruz, adımızı, özellikle Muhammed Şahin adını ağzınıza dahi almayınız. Bırakın acımızı yaşayalım. Allah-u Tealanın adaletine de yüce Türk adaletine de sonsuz güveniyoruz. Ankara'da hakimler var!.." ifadelerini kullandı.

AKP'li Belediye Başkanı Şenol Yaşar ise şehri terk edip iddialar üzerine açıklama yaparak "28 Eylül 2023 Perşembe günü resmi programım çerçevesinde il dışında olduğum sırada Muhammed Şahin'in vefat haberini aldım. Böyle bir duruma üzülmemem mümkün değildir. Olay sonrası durumu siyaseten provoke edip gerginlik çıkarmak isteyen kişiler olduğu güvenlik güçlerince tarafıma iletildi. Bunun üzerine bu provokatörlere fırsat vermemek ve ilçede bir gerginlik oluşturmamak adına olayların dışında kalmam benden talep edildi." dedi.

kastamonu imam kastamonu imam intihar imam intihar kastamonu imam mobbing kastamonu imam intihar mobbing kastamonu pınarbaşı imam intihar pınarbaşı imam intihar