Kastamonu'da Aile ve Akraba Ziyaretleri Yasaklandı: Ev Sahibine de Misafire de Ceza

TAKİP ET

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Çin Virüsü nedeniyle aile ve akraba ziyaretleri yasaklandı.

Kastamonu Tosya İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Çin Virüsü'yle mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda ilçe genelinde aile ve akraba ziyaretleri yasaklandı.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, ilçe genelinde hem misafire hem de misafiri kabul eden ev sahibine ayrı ayrı 3 bin 150 TL idari para cezasının uygulanacağını duyurdu.

Kaymakam Pişkin'in yazılı açıklaması şu şekilde:

"Tosya Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alacağımız karar doğrultusunda, 30 Kasım 2020 tarihinden itibaren, tüm ilçe genelinde aile, akraba ve hane ziyaretlerini yasaklıyoruz.

Muhtarlarımız ve kolluk görevlilerimizin tespiti ile duyarlı vatandaşlarımızın ihbarları sonucu tedbir kararına aykırılık saptandığında hem misafire hem de misafiri kabul eden ev sahibine ayrı ayrı 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacağını şimdiden sizlere duyurmak istiyorum.

Lütfen cezadan sakınmak için değil, hassaten kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığını korumak için kimsenin evine misafir olmayın, evinize misafir kabul etmeyin, mecbur kalmadıkça dışarıya da çıkmayın." 

kastamonu tosla aile ve akraba ziyareti yasaklandı akraba ziyaretleri yasaklandı toslada kaymakam aile ziyaretini yasakladı yazılı açıklama ev sahibine ve misafire ceza para cezası misafirlik yasaklandı