Kastamonu'da HES Barajı Patladı, İlçe Sular Altında Kaldı

TAKİP ET

Kastamonu'nun Azdavay ve Bozkurt ilçelerinde sel felaketi meydana geldi.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde HES barajının patlaması sonucu ilçe sular altında kaldı. Ezine Çayı'ndan taşan suların hayatı felç ettiği Bozkurt ilçesinin yanında yoğun yağışlardan Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri de etkilendi.

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu selin ardından yaptığı açıklamada birçok evi su bastığını söyledi. Şu ana kadar can kaybı bildirimi yapılmadığını kaydeden Vidinlioğlu, ''Çok şükür su baskınları dışında bir problem yaşanmadı. Önceki gün Samsun bölge müdürümüz aradı bilgilendirme yaptı biz aslında yağışı bekliyorduk hafta sonu için ama 2 gün gecikmeli oldu bu durum. Bundan sonra inşallah böyle felaketler yaşamayız, biz ne kadar doğaya sahip olursak o kadar saygı görüyoruz mümkün olduğunca dere yataklarımızı imara açmamamız oralarda yerleşim oluşturmamamız lazım.

Hastanelerde herhangi bir yatanımız yok, hastanelerle ilgili bir tahliye işlemimiz de yok.

Meteoroloji ile görüştük pazara kadar yağışın devam edeceği söyleniyor, zaten öncesinde de bu bilgiler verilmişti tedbirlerimizi almıştık ama beklenenin biraz daha üzerinde bir yağış oldu'' şeklinde konuştu.

kastamonu sel taşkın hes barajı azdavay bozkurt ilçe