Kastamonu'da Yaşamını Yitirenlerin Sayısı 5'e Yükseldi

TAKİP ET

AFAD, Kastamonu'da yaşanan sel felaketi sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Kastamonu'da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı. Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklama yapan AFAD yetkilileri,  "Kastamonu'da sel sularına kapılan 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bartın'da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir" dedi. 

AFAD tarafından yapılan açıklamanın devamında, ''Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesi sağlanmaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Muhterem İnce'nin başkanlığında faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başlamıştır" ifadeleri kullanıldı.

AFAD yetkilileri, bölgede yapılan arama-kurtarma çalışmalarının Genelkurmay Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, 112, UMKE, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, il özel idaresi, İHH ve YEDAŞ personel ve araçları ile sürdürüldüğünü de ifade etti.

kastamonu sel taşkın hes barajı 5 ölü batı karadeniz afad azdavay bozkurt ilçe