Kastamonu'daki "256 Kağadın Yarısını Nettiniz?" Yazılı Pankart, 128 Milyarı Çağrıştırdığı Gerekçesiyle İndirildi

TAKİP ET

Kastamonu Valiliği, CHP'nin "256 kağadın yarısını nettiniz?" yazan pankartını, "128 milyar dolar nerede?" pankartını çağrıştırdığı gerekçesiyle yasakladı ve kentin hiçbir noktasına asılamayacağına hükmetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Hazine ve Maliye'nin eski bakanı damat Berat Albayrak'ın istifasını Instagram hesabından duyurmasının ardından kaybolan 128 milyar doların hesabını sormak için parti binalarına "128 milyar dolar nerede?" yazılı pankartlar asmıştı. Asılan pankartlar, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla polis eşliğinde toplatılırken CHP de bu pankartları yeniden asmaya karar vermişti. 

CHP Kastamonu İl Başkanlığının binasına da Kastamonu ağzıyla yazılan bir pankart asıldı. Pankartta "256 kağıdın yarısını nettiniz? Deyvesenize" ifadeleri yer aldı. Ancak gazeteci Barış Yarkadaş'ın bildirdiğine göre Kastamonu'da asılan bu pankartın da Valilik kararıyla sökülmesine karar verildi. Söz konusu kararın gerekçesi ise "256 kağıdın yarısını nettiniz?" ifadesinin "128 milyar dolar nerede?" ifadesini çağrıştırması oldu. AKP'li Cumhurbaşkanı'nın atadığı vali, sayısal becerileriyle parmak ısırttı.

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ise pankartın itfaiye ekibi tarafından indirildiği sırada "İktidar yolsuzluğa, hukuksuzluğa karşı vermediği mücadeleyi bu pankartlara karşı veriyor. Türkiye'de ana muhalefet partisi, siyaset yapamaz hâle getirilmek isteniyor" diyerek tepki gösterdi. Gönderilen ilk itfaiye aracı, pankartın asılı olduğu kata erişemeyince ikinci bir araç gönderildi. Bunun üzerine Erbilgin, Valilik'in kokainman Hamza Kürşat Ayvatoğlu meselesinde bile bu denli gayretkeş olmadığına dikkat çekerek bugün itibarıyla mülkî amirliğin, iktidarın bir sözcüsü konumuna düştüğünü belirtti.

128 Milyar Dolar nerede 256 Kağadın Yarısını Nettiniz CHP Kastamonu Kastamonu AKP CHP damat Berat Albayrak 128 Milyar dolar afiş Muhalefet