Katar, Gökkuşağı Kullanmayı Yasakladı: İslami Değerlere Aykırı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın müttefiki olan Katar'da gökkuşağı deseni kullanımı "İslami değerlere aykırı olduğu" gerekçesiyle yasaklandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok konuda yakın işbirliğinde olduğu Katar’da LGBT bayraklarına benzer gökkuşağı desenleri içeren çocuk oyuncaklarına ‘İslami değerlere aykırı’ olduğu gerekçesiyle el konuldu.

Sözcü'de haberine göre gökkuşağı renklerinin neden yasaklandığı açıklanmazken kararın, gökkuşağı renklerinin LGBTİ bayrağına yakın olduğu gerekçesiyle alındığı iddia edildi.

Katar Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın Twitter’dan yaptığı açıklamada ise “Katar’ın farklı bölgelerindeki çeşitli perakende satış noktalarında denetim kampanyaları yürütüldüğünü” belirtildi.


"İslami Değerlere Aykırı Sloganlar Taşıyan Çocuk Oyuncakları"


Açıklamada, "Kampanyalar, İslami değerlere aykırı sloganlar taşıyan çocuk oyuncaklarına el konulması da dahil olmak üzere çeşitli ihlallerin ele geçirilmesi ve serbest bırakılmasıyla sonuçlandı." ifadeleri yer aldı.

Resmi QNA haber ajansında yapılan ayrı bir açıklamada, “Bakanlık, tüm vatandaşları ve sakinleri geleneklerimize aykırı logo veya tasarım taşıyan herhangi bir ürünü bildirmeye çağırıyor”  ifadeleri yer aldı. Katar makamlarından ise iddialara resmi bir yanıt gelmedi.

katar katar emiri gökkuşağı LGBT yasak gökkuşağına yasak