Katar'daki Dünya Kupası'nda Güvenliği Türk Polisi Sağlayacak

TAKİP ET

TBMM'de kabul edilen kanun teklifine göre Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda güvenliği Türk polisi sağlayacak.

Arifiye'de bulunan tank palet fabrikası, Borsa İstanbul, Digitürk ve Kanal İstanbul gibi birçok büyük değerin satıldığı ya da devredildiği Katarlıların işi bu defa da Türk polisine düştü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilen "Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İşbirliği" konulu niyet mektubuna ilişkin kanun teklifine göre, 2022 yılında Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda güvenliği sağlamak üzere Türk polisi Katar'a gidecek.

Herhalde Siz Türk Polisini Özel Güvenlik Şirketleriyle Karıştırıyorsunuz

Kanuna tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Benim polisim ne hakla neden o taraftarların güvenliğini sağlayacak. Herhalde siz, kahraman Türk Polis Teşkilatı'nı, özel güvenlik şirketleriyle karıştırıyorsunuz" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Katar tarafından 500 milyon dolar değerinde bir uçak ve 53 adet yarış atı hediye edildiğini hatırlatan Başarır, "Çok meraklıysanız binin o uçağa, alın atları gidin güvenliği siz sağlayın. Bizim polisimizin işi yok, askerimizin işi yok Katar'da. Bir polisimiz, Allah göstermesin, bir taraftar tarafından şehit edilirse, ne diyeceksiniz onun çocuğuna? Sınırda mı şehit oldu diyeceksiniz? Bu toprakları savunurken mi şehit oldu diyeceksiniz? Katar'ın, Dünya Kupası’nda güvenliğini sağlarken öldü diyeceksiniz değil mi? Ya böyle bir şey olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Çok Biliyorsanız Askerlik Yaptırmadığınız Arkadaşları Yollayın

Başarır, "Çok biliyorsanız kendiniz gidin Katar'a. Ya da askerlik yaptırmadığınız, dekontla askerlik yaptırdığınız, hatta aranızda paralı askerlik yapıp aynı anda bu meclis maaş alan arkadaşları yollayın. Biz bu anlaşmaya karşıyız, bizi bu olaya alet etmeyin. Türkiye, Katar'la kıyaslanmayacak kadar büyük bir ülkedir. O yüzden kendinize gelin. Mehmetçiğimizin de polisimizin de Katar’da işi yok. Mehmetçiğimizin ve polisimizin yegane görevi, Misak-ı Milli sınırları içerisinde bu vatan topraklarını korumaktır, Katar'ı değil" diye sordu.

Katar'daki Dünya Kupası'nda Güvenliği Türk Polisi Sağlayacak