Katil Cemal Metin Avcı: İstanbul Sözleşmesi'nin İptal Edilmesi İyi Oldu

TAKİP ET

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı duruşmada 'İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi iyi oldu' dedi.

Muğla'da Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasına devam edildi.  Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 5'inci duruşmada katil Avcı, sosyal medyadan linç edildiğini söyledi. 

Pınar Gültekin'in hak ettiği adaletin sağlanması için savaş veren Twitter hesabının kapatılmasını istediğini belirten Avcı, sosyal medyada karşılaştığı lincin altını çizerek, “İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesi iyi oldu” dedi.

Kişinin Öldüğünü Kontrol Ettim

Gültekin'in yakılmasına yönelik sorulara cevap veren katil Avcı, “Son gelen adli tıp raporuna katılmıyorum. Benim ilk yardım belgem var. Kişinin öldüğünü kontrol etmiştim. 15 dakika sonra yok etmek amacıyla bunu yaptım. Çok pişmanım. Keşke olmasaydı'' şeklinde kendisini savundu. 

Avcı, Gültekin'in öldürüldüğü alanda anne ve babasına ait izmaritlerin bulunmasına yönelik açıklama yaparak, ''Olayın en başından itibaren detaylı bir şekilde anlattım. Bunu tek başıma yaptım. Keşifte varili taşıdığımı gördünüz. Olmamış şeyleri olmuş gibi anlatmasınlar. Kameralarda görülen araçlar da aileme ait araçlar değil" iddiasında bulundu.

Dava İlerlemiyor 

Bir kadının vahşice katledilmesine rağmen Türk adalet sisteminin yalnızca katilleri korumaya yönelik sistemini eleştiren Pınar Gültekin'in aile avukatı Rezan Epözdemir, “Dava ilerleyemiyor. Tüm taleplerimiz ve çabalarımız sürüncemede kalıyor. Yargılamanın başından bu yana haksız tahrik savunması var. Cemal Metin Avcı Pınar'ı kendisini tehdit ettiği için öldürdüğünü söyledi. 'Bana bıçak çekti o yüzden öldürdüm' dedi. Olay yerinde bıçak yok. Pınar'ın bıçak çekmediği belli. Biz neden ABD'den telefon kayıtlarını istiyoruz. 'Kız katledildi ama haketmişti' mi demek istiyorsunuz. Bu yargılamada mahkemenin 2 yıl öncesine kadar telefondaki belgeleri istemesini anlayamıyoruz. Maktulenin özel hayatını mı yargılıyoruz?" diyerek tepkisini gösterdi.

Mahkeme Heyeti Adil Değil

Heyetin 'neredeyse' Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'yı korumaya yönelik kararlar aldığını belirten Epözdemir, “Bu cinayet tek başına işlenemez. Cemal'in ailesi ve ortağı bağ evine gidiyor. Ayten ve Selim Avcı maktule orada mı bakmaya gittik diyorlar. Ortakları ise tadilat için gittiğini söylüyor. Sigara izmaritleri ve DNA örnekleri ile orada oldukları ortaya çıktı. Suç delillerini gizleme ve değiştirme amacıyla o eve gitmişler dedik. Kanun yararına bozma talebimiz kabul edildi, Fakat biz mahkeme heyetinin bağımsız ve tarafsız olduğunuzu düşünmüyoruz. Siz adil değilsiniz, adil de görünmüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Duruşma 27 Eylül tarihine ertelendi.

pınar gültekin cemal metin avcı cinayet istanbul sözleşmesi kaldırıldı izmarit