Katil Polis, Eski Eşini Meslektaşına Takip Ettirmiş

TAKİP ET

Eski eşi Yasemin Ağır ve beraberindeki Yahya Aydın'ı öldüren polis Bilal Ağır'ın cinayet planının ayrıntıları ortaya çıktı.

12 Şubat'ta Bursa'da meydana gelen olayda polis memuru Bilal Ağır, 2 yıl ayrı yaşadıktan sonra 2 ay önce boşandığı okul müdürü Yasemin Ağır'ın kullandığı otomobilin önünü kesti.

Yasemin Ağır ve yanındaki Yahya Aydın otomobilden indirip darp eden Bilal Ağır, tabancasını çekerek Yasemin Ağır'ı ve Yahya Aydın'ı vurdu. Ayrıca kurşunlardan birisi yoldan geçmekte olan 17 yaşındaki Şeyma Ü.'ye isabet etti.

Hastaneye kaldırılan Yahya Aydın ve bir çocuk annesi Yasemin Ağır burada hayatını kaybetti.

Trafikte Durdurup Öldürdü

Eski eşini ve yanındaki Yahya Aydın'ı öldüren Bilal Ağır olay yerinde silahıyla birlikte polise teslim oldu. Ağır hakkında hazırlanıp 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede Bilal Ağır'ın iki kere evlenip boşandığı Yasemin Ağır'ın Yahya Aydın ile arkadaşlık kurmasını kıskandığı, çifti uzun süre takip ettiği ve olay günü de polis bir meslektaşına "suçlu takip etiğini" söyleyerek eski eşinin aracını takip ettirdiği ve yaya olarak olay yerine gidip yoğun trafikte durdurduğu araçtan indirdiği Yasemin Ağır ve Yahya Aydın'a saldırdığı belirtildi.

Polisi Görünce Tekrar Ateş Etti

İddianamede kendisine engel olmaya çalışan Yasemin Ağır'ı ittiği, Yahya Aydın'ı vurduğu ve bunun adından yola doğru ilerleyen Yasemin Ağır'a ateş ettiği, polis aracını gördükten sonra yerde yatan yaralı Yahya Aydın'ın yanına giderek başına ateş ettiği, bunun ardından Yasemin Ağır'ın yanına gidip tekrar ateş ettiğinin kamera görüntüleriye sabit olduğu ifade edildi.

19 sayfalık iddianamede Bilal Ağır'ın "tasarlayarak eski eşi öldürme", "tasarlayarak öldürme" ve "olası kastla nitelikli yaralama" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet  ve 5 yıl hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

katil polis eski eşini meslektaşına takip ettirmiş bilal ağır yasemin ağır yahya aydın bursa