Programa Katılan Genç Açıkladı: Katılım Zorunlu Tutuldu

TAKİP ET

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Youtube kanalından yayınlanan programda gençlerin katılmaya zorlandığı iddia edildi.

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya hesabından paylaşılan 'Gençler Sordu, Ben Cevapladım' isimli programda, katılımın zorunlu tutulduğu iddia edildi.

Baybaykuyruk takma adlı Twitter kullanıcısının ifşa ettiği olayda; gençnlerin katılmaya mecbur bırakıldığı ve soruların öncesinde dağıtıldığı ortaya çıktı.
 

Baybaykuyruk, "Gsbnin düzenlediği ünilig bayrak (flag) futbolu turnuvası için antrenör göreviyle ankaradaydım. Turnuva dolayısıyla orda bulunan insanlar için bir WhatsApp grubu açıldı ve ordan duyurular yapıldı. Külliyeye davet edildik katılım zorunlu tutuldu.

 İlk gün maçlarımız bitince gittik bizde. Yemekten sonra orda görevlilerlden biri yanıma gelip "tarzını çok beğendim cumhurbaşkanına soru sormak ister misin?" diye sordu. İlk başta çok sıcak yaklaşmadım. Ardından takımdan bir abinin beni öne atmasıyla soru sorma işini kabul etmiş oldum. Aklımda bir soru olup olmadığı soruldu ilk önce oraya bu amaçla gitmediğim için yok dedim. Soru önermeyi teklif etti hanım efendi olur dedim. Kendisi bana lgbt ile ilgili mi alkole ilgili mi soru sormak istersin dedi.  Ben de burda sporcu ve antrenör kimliğimle bulunduğumu ve üstümde takıma ait ürünler olduğunu söyleyip bu soruları sormamın doğru olmayacağını söyledim kendisine. Ardından cb iletişim kordinatorlüğünden insanların yanına gittik. Bana internet üzerinde araştırma   yaptıklarını ve bazı sorular belirlediklerini söylediler ardından soru listesini gösterdiler. Üzeri çizili yanına tik konmuş sorular vardı. Bunların başkaları tarafından sorulacak sorular olduğunu söylediler bana. Bende en rahat sorabileceğim soru olarak kira konusunu seçtim.  Sonrası zaten bildiğiniz gibi. Kıyafet konusunda herhangi bişey yapılmadı bana. Külliyeye kurbağalı şapkam ve yeşil ojelerimle gittim. Seçilmemin sebebi zaten giyim kuşam tarzımdı muhtemelen. duyuru grubu ile ilgili ekleri de bu tweete bırakıyorum. Zorunluluk ibaresinin geçtiği mesajlar maalesef yazan kişi tarafından silinmiş."

Whtsapp Mesajları:

 

recep Tayyip Erdoğan gençler seçim Gençler Sordu Ben Cevapladım Ben Cevapladım