Katolik Kilisesi: Eşcinsel Birliktelikleri Kutsama Yetkimiz Yok

TAKİP ET

Katolik Kilisesi'nin doktrinden sorumlu ofisi, eşcinsel medeni birliktelikleri kutsama yetkileri olmadığını söyledi.

Katolik Kilisesi'nin doktrinden sorumlu ofisi, eşcinsel birliktelikleri kutsama yetkileri olmadığını açıkladı. İnanç Doktrini Cemaati'nin yaptığı açıklamada ise Tanrı'nın "günahı kutsamasının imkansız" olduğu ifade edildi.

Bununla birlikte, İnanç Doktrini Cemaati, eşcinsel ilişkilerde "pozitif unsunlar" olduğunu da vurguladı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, geçen Ekim ayında bir belgeselde yaptığı açıklamada, eşcinsel çiftlerin "medeni birliktelikler" kurmasına izin verilmesi gerektiğini düşündüğünü belirtmişti.

Geçtiğimiz aylarda Almanya ve ABD dahil bazı ülkelerdeki Katolik kiliselerinin, eşcinsel Katolikleri kiliseden soğutmamak adına eşcinsel birliktelikleri kutsamaya başladığını bildirmişti.

İnanç Doktrini Cemaati, kendisine yöneltilen "Kilisenin eşcinsel çiftlerin birlikteliklerini kutsama yetkisi var mı" şeklindeki soruya verdiği yanıtta "Olumsuz" denilerek bir erkek ve kadın arasındaki evliliğin kutsal olduğu ve bu nedenle kutsamalara eşcinsel çiftelerin dahil edilemeyeceğini öne sürdü.

katolik kilisesi eşcinsel birliktelikler kutsama yetkimiz yok kutsanamaz inanç doktrini cemaati papa açıklama bildiri francsco