Kavakçı Hanedanı: Erdoğan'dan Merve Kavakçı'ya Yeni Görev

TAKİP ET

Malezya Büyükelçiliği görevinden alınarak merkeze çekilen Merve Safa Kavakçı, Dış Politika Danışma Kurulu üyeliğine atandı.

Kamuoyunda büyük tartışmalara sebep olan Kavakçı ailesinin mensuplarından Merve Kavakçı, Malezya Büyükelçiliği görevini yürütürken merkeze çekilmişti.

Resmi Gazete’te yer alan atama kararına göre Merve Safa Kavakcı, Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği’ne Merve Kavakcı atandı. 

Kardeşine Usulsüz Burs


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu, AKP döneminde  aralarında Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı'nın da olduğu 34 kişiye 61 milyon TL’den fazla yurt dışı eğitim bursu verildiğini tespit etmişti.

AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan İBB’den 2 milyon 160 bin TL burs almasını “Bunun bir usulsüzlük olduğunu bilmiyordum. Usulsüzlük bunun neresinde onu da bilmiyordum” şeklinde savunmuştu.


Bir Kızı Erdoğan'ın "Özel" Tercümanı, Diğer Kızı da Erdoğan'ın Danışmanı


Merve Kavakçı'nın kızlarından Fatma Gülham Abushanab'ın NATO Zirvesi, Erdoğan-Biden görüşmesi gibi kritik görüşmelerde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakınında olacak şekilde tercümanlık yapması tepki çekmişti. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baş başa yaptığı görüşmelerde devletin resmi tercümanı yerine Abushanab'ı kullanması ve bu görüşmelerin kayıt altına alınıp alınmadığının bilinmemesi tartışma konusu olmuştu.

Merve Kavakçı'nın diğer kızı Mariam Kavakçı da Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atanmıştı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mariam Kavakçı'ya ne konuda danıştığı bilinmiyor.

merve kavakçı ravza kavakçı erdoğan malezya büyükelçiliği dış politika danışma kurulu üyeliği