Kavgaya Müdahale Eden Polisi Şehit Eden Sanık: 'Tüfek Ben Yere Düşünce Ateş Aldı'

TAKİP ET

Kayseri'de kıraathanedeki kavgaya müdahale eden polisin pompalı tüfekle vurulup 34 gün sonra şehit olduğu olayın tutuklu sanığı Adnan Tosun, "Hiç alakam yoktu. Tesadüfen oradaydım. Üzerime geliyorlardı. Ellerinde sopa ve bıçaklar vardı. Havaya ateş ettim. Kimseyi hedef alarak ateş etmedim. Tüfek ben yere düşünce ateş aldı" dedi.

Kayseri'de kıraathanedeki kavgaya müdahale eden polis memuru Murat Akpınar'ın (37) pompalı tüfekle vurulup 34 gün sonra şehit olduğu olaya ilişkin açılan 8 sanıklı davanın tutuklu tek sanığı Adnan Tosun, "Hiç alakam yoktu. Tesadüfen oradaydım. Üzerime geliyorlardı. Ellerinde sopa ve bıçaklar vardı. Havaya ateş ettim. Kimseyi hedef alarak ateş etmedim. Tüfek ben yere düşünce ateş aldı" dedi.

Geçen yıl 13 Ağustos'ta meydana gelen olay, borç meselesi yüzünden çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesiyle gerçekleşti. Bu sırada devriye görevi yapan polis ekipleri, kavgaya müdahale edip tarafları ayırmaya çalıştı. Pompalı tüfekle ateş eden Adnan Tosun, polis memuru Murat Akpınar'ı göğsünden yaralayıp kaçtı. Şüphelilerden Adnan Tosun tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis memuru Murat Akpınar hastanede 34 gün sonra, 16 Eylül'de şehit oldu.

'KİMSEYİ HEDEF ALMADIM'

Yere düştüğünde tüfeğin ateş aldığını iddia eden tutuklu sanık Adnan Tosun, "Bu olaya sebebiyet verdiğim için çok pişmanım. Hiç alakam yoktu. Tesadüfen oradaydım. Üzerime geliyorlardı. Ellerinde sopa ve bıçaklar vardı. Havaya ateş ettim. Arkamdan sarılıp, silahı biri almaya çalışınca yere düştüm. Polise tüfeği verdim. Karşı taraf ben ekip arabasındayken bile saldırdı. Kimseyi hedef alarak ateş etmedim. Tüfek ben yere düşünce ateş aldı" dedi.

Diğer sanıklar da üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Şehit Akpınar'ın eşi D.A. ise evladının yetim kaldığını belirterek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. 6 tanığın dinlendiği duruşmada mahkeme heyeti verdiği ara karar ile Adnan Tosun'un tutukluluk halinin devamına hükmetti. Heyet, dinlenmeyen 2 tanığın dinlenmesine ve duruşma savcısının mütalaasını hazırlamak için süre istemesi üzerine duruşmayı erteledi. (DHA)

polis şehit kavga müdahale kayseri