Kayıp Apple Nasıl Bulunur?

TAKİP ET

Kayıp Apple nasıl bulunur? Konusunda Apple müşterilerine büyük bir yardım sunar.

Kayıp Apple nasıl bulunur? Konusunda Apple müşterilerine büyük bir yardım sunar. Kaybolan Apple cihazlarınızı bulmak ya da o cihazlarda herhangi bir işlem yapılmasını engelleyebilmek için yapmanız gerekenler oldukça basittir. Peki kayıp Apple nasıl bulunur? İnceleyelim.

iCloud ile Kayıp Apple Ürününü Bulma

Her Apple cihazınızda iCloud uygulaması yer alır. Bu uygulama sizin için oldukça fazla yardımcı olacak bir uygulamadır ki Apple cihazınızın kaybolması ya da çalınması durumunda yardımınıza koşacak ilk yerdir. iCloud üzerinden kayıp Apple ürününü bulma işlemini yapabilir ya da Apple ürününde bazı işlemleri engelleyebilirsiniz. Bunun için iCloud.com uygulamasında yer alan Kayıp Modunu açmanız gerekir. Buradan aynı zamanda uygulama sayesinde Apple ürününüzü kilitleme işlemini de yapabilirsiniz. Bu işlemler için sizden parola istenir. Eğer parolanız yoksa o sırada bir parola oluşturursunuz.  Ya da aile üyelerinden biri için bu işlemi yapmanız gerekiyorsa işlemi yapacağınız kişinin Apple Parolasına ihtiyacınız olacaktır. Son olarak sizden herhangi bir durumda iletişime geçebilmek için iletişim numarası istenecektir. Bu kaybolan aygıtın kilit ekranında yer alacaktır ve bulunması halinde sizinle iletişime geçmek kolaylaşacaktır. 

Apple Cihazınızı Bulduktan Sonra Kayıp Modunu Kapatma İşlemi

Cihazınızı korumak için iCloud sayesinde Apple ürününüzü kayıp moduna alarak koruma altına alabilirsiniz. Ancak cihaz sizin elinize geçtikten sonra Apple kayıp modu kaldırma işlemi biraz uğraştırıcı olabilir. Cihazınız elinize geçtikten sonra iClod uygulamasına girerek iPhone’mu bul kısmına tıklayın ve kayıp moduna aldığınız cihazı seçin. Kayıp moduna tıklayın ve kayıp modunu durdur seçeneğine tıklayın. Sizden istenilen gerekli parola ve bilgileri doldurduktan sonra kayıp modundan cihazınızı çıkarabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu işlemler işe yaramıyorsa Apple destek şubelerine giderek yardım alabilirsiniz. 

Kayıp Modu Kullanıldığında Cihazda Ne Olur?

Kayıp Modu, tamamen Apple ürününüzü korumaya alan bir uygulamadır. Kayıp Modu açıldığında size bir mail gönderilir. Cihazın kayıp olduğunu belirten bir mesaj yazabilir ve cihaza yalnızca aramaların gitmesini sağlayabilirsiniz. Cihazın konumunu görebilir ve çeşitli ödeme hizmetlerini askıya alabilirsiniz. Bu şekilde kayıp Apple nasıl bulunur? Sorununu çözebilirsiniz. 
 

kayıp apple nasıl bulunur Apple kayıp apple apple kayıp modu