Kayıp Atlarla Gündeme Gelen Dörtyol Belediye Başkanı İstifa Etti: Atların Sucuk Yapıldığı İddiası Asılsızdır

TAKİP ET

İBB'den Dörtyol Belediye'sine hibe edildikten sonra kaybolan 99 at ile gündeme gelen Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, partisi MHP'den istifa etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16 Ocak 2020 tarihli İBB Meclisi kararıyla Adalar'daki fayton taşımacılığına son vermiş ve akabinde satın alınan atlar çeşitli belediyelere hibe edilmişti.

Bu kapsamda, 13 Ağustos ve 18 Ağustos 2020 tarihlerinde MHP'li Dörtyol Belediyesi'ne de 100 at hibe edilmişti. Biri taşıma sırasında telef olan atlardan kalan 99'unun üzerinde kaybolmamaları için çip vardı fakat Dörtyol Belediyesi'ne teslim edilen atlar kayboldu.

Kaybolan atlar için belediyeye ceza kesilirken, Dörtyol Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız savcılığa verdiği dilekçede, "Her ne kadar 100 adet atın evrak üzerinde Dörtyol Belediye Başkanı ve belediye memuru tarafından imzalanarak teslim alındığı görülse de Veteriner İşleri Müdürlüğümüz ve belediyemiz tarafından fiziki olarak teslim alınmamıştır” dedi.

İBB ise atların 50'şerli gruplar halinde gönderiminin yapıldığını bildirerek "Sevkiyat 50'şerli gruplar halinde iki seferde tamamlanmıştır. Bir sevkiyatta taşınır işlem fişini Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, diğer sevkiyatta ise Dörtyol Belediyesi Memuru Ferhat Erkin imzalayarak sevki yapılan hayvanları teslim almışlardır. Bu noktadan sonra 100 atın mülkiyeti ve sorumluluğu Dörtyol Belediyesi'ne geçmiştir" ifadelerini kullandı.

İstifa Geldi

Konunun gündem olmasının ardından Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin'in isifa ettiğini duyuran MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz "İstanbul BŞB’den aldığı atlar nedeniyle, adli ve idari soruşturmaya muhatap olan, Hatay/Dörtyol Belediye Başkanımız Sn. Fadıl Keskin’in, partimizden istifası işleme konulmuş olup, belediye başkanları listemizden de düşürülmüştür" dedi.

Atların Sucuk Yapıldığı İddiaları Asılsızdır

Konuyla ilgili Tele1'e konuşan Fadıl Keskin, "Partime zarar gelmesin diye istifa ettim. Ataların sucuk yapıldığı iddiası asılsızdır. İnsanların attan sucuk yapmaya ihtiyacı yok. Atları teslim ettiğimiz kişi atları elinden kaçırdı. Kaymakamlık da bunu soruşturuyor" ifadelerini kullandı.

 

 

mhp dörtyol belediyesi mhp'li fadıl keskin istifa etti geldi partisinden açıklama sadir durmaz mhp genel başkan yardımcısı açıklama kaybolan atlar gündem 99 at ceza ibb hibe sucuk yapılmadı