Kayıp Silahlar AKP Gençlik Kollarına İBB'nin Araçlarıyla mı Taşındı?

TAKİP ET

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Sedat Peker'in ortaya attığı kayıp silah iddialarına ilişkin dikkat çekici bir iddia daha öne sürdü.

Karar TV'de Elif Çağır ve Yıldıray Oğur'a konuk olan İYİ Parti Grup Başkanvekili İBrahim Özkan, Peker'in iddialarında yer bulan söz konusu silahların taşındığı araçla ilgili olarak "Plakasını kontrol ettirdim İBB’nin aracı" diye konuştu.

Peker geçtiğimiz günlerde attığı tivitlerinde Süleyman Soylu'nun 15 Temmuz sonrasında bazı kayıt dışı uzun namlulu silahları AKP Gençlik Kolları'ndan belli isimlere yolladığını iddia etmiş ve iddialarının tanığı olarak 15 Temmuz gazisi ve İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay'ı göstermişti.

İddiaları teyit eden Ahmet Onay ise "Yanımızda da adını bilmediğim bir kişi daha vardı (arabayı kullanan, beyaz Fluence) ancak o süreçte yaralarımın tam iyileşmemesinden dolayı araçtan inmedim. Birbirlerine ne alıp verdiklerini de görmedim" demişti.

Olaya ilişkin konuşan İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, "Yenikapı’da sergilenen makam araçların sayısı çok düşürüldü. Gereksiz araç vardı. Bir çoğunun sözleşmeleri bitince iade edildi. O kadar fazla gereksiz araç vardı ki… Eski milletvekilleri kullanıyor, Cumhurbaşkanlığı emrine verilmiş… Hatta geçen Sedat Peker’in ‘silah taşındı’ açıklamasına baktım. AK Parti Gençlik kollarına tahsis edilmiş araç var. Plakasını kontrol ettirdim İBB’nin aracı. Acaba bu araç İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aracı mı? Bu da var" ifadelerini kullandı.

Kayıp Silahlar AKP Gençlik Kollarına İBB'nin Araçlarıyla mi Taşındı?