Kaymakamlık Patara'dan Kum Çalınmadığını İddia Etti

TAKİP ET

Kaş Kaymakamlığı, Patara'dan kum çalındığı ve çalınan kumlarla ilgili tutanak tutan kişinin görevden alındığı iddialarını yalanladı.

Kaş Kaymakamlığı, Patara'dan çalınan kumlara ilişkin açıklama yaptı. Kaymakamlık bölgede eksik olan kumların çok eskiden alındığını, günümüzde yalnızca seralarda kullanmak için az miktarda toprak çıkarıldığını iddia etti.

Açıklamada bir vatandaşın ihbarının üzerine 2020'nin Aralık ayında bölgenin vasıfsız orman alanı olduğunun tespit edildiği, tahrip edilen vasıfsız ormanlık bölgenin Orman İşletme Müdürlüğünce ağaçlandırılması ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulması talimatı verildiği kaydedildi.

Kaymakamlığın açıklamasına göre bölgede bulunan çöpler tahliye edildikten sonra alanda çukurlar oluştu ve oluşan çukurlar toprakla kapatılarak üzerine 3 bin okaliptüs fidanı dikildi.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklama metninde, "2 bin 168 kamyon kum alındığı iddia edilen bölge Patara Sit Alanı değildir. Patara bölgesine yaklaşık 10 kilometre kuş uçuşu mesafede bulunan Ova Mahallesi'nde sit alanı dışında, vasıfsız orman niteliğinde, daha önce çöplük olarak kullanılan topraklı bir bölgedir. Patara kumsalından kum alındığı veya haberde bahsi geçtiği gibi çalındığı iddiasıyla ilgili Kaymakamlığımıza ulaşmış bir şikayet veya tespit yoktur" ifadelerine yer verildi. 

Umut Utku Görevden Alınmamış!

Açıklamada muhafaza memuru Umut Utku'nun herhangi bir suç zabıt tutanağı tutmadığı, herhangi bir engelle karşılaşmadığı ve söylenildiği gibi görevinden alınmadığı iddia edildi.

umut uyku patara kum çalındı kaş kaymakamlığı yalanlama açıklama