Kayseri'de Doğu Türkistanlıların Bulunduğu Ev Polis Tarafından Ablukaya Alındı

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde ailelerinden haber alabilmek için Çin Büyükelçiliği önünde aile nöbeti başlatan Uygur Türkleri ev hapsine alındı.

Çin Büyükelçiliği önünde başlattıkları aile nöbetine iştirak eden Uygur Türkleri İstanbul, Konya ve Kayseri'ye gönderildi. Ankara’da bir apart otelde kalan 10 Uygur Türkü’nün dışarıya çıkmasına sivil polisler müsaade etmiyor. Hastaneye gitmek için izin isteyen Uygurlara bunun için dahi izin verilmedi.

Yaralanan arkadaşlarını hastaneye götürmek isteyen Uygurlar, polis tarafından engellendi. "Türkiye gibi demokratik bir ülkede neden hastaneye veya dilekçe vermeye gidemiyoruz? Yetkililerden açıklama bekliyoruz" diyen Uygur Türkleri video kaydıyla seslerini duyurmaya çalıştı. 

Bu kez de Kayseri'de bulunan Doğu Türkistanlı Uygur Türklerinin paylaştıkları görüntüler ortaya çıktı. Evlerinin önünde polisin nöbet tuttuğu Uygurlar evden dışarıya çıkamıyor.

doğu türkistan doğu türkistanlılar uygur türkleri uygurlar doğu türkistan türkleri çin türkleri çin zulmü çin türklere zulüm çin toplama kampları çin türklere işkence çin türklere soykırım soykırım çin soykırım d