Kayserili Şehit Polis Yusuf Katfar'ın Kardeşinden MHP'li Baki Ersoy'a: Abimin Cenazesine Çelenk Göndermiştiniz, IBAN Atarsanız Parasını Size İade Etmek İstiyorum
Bahçeli'nin açıklamalarına şehit ailelerinden sert tepki geldi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz gün partisinin grup toplantısında Kürtçü terör örgütü PKK'nın eli kanlı, bebek katili elebaşı Abullah için Öcalan için çağrı yaparak “Gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” ifadelerini kullandı.
Bahçeli'nin bu açıklamalarına şehit ailelerinden sert tepki geldi.
Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Bahçeli’nin sözlerine destek verdi. Ersoy yaptığı paylaşımda; “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Türk milletinin öncü lideri, Türk devlet geleneğinin sonsözüdür… Ne diyorsa bir bildiği vardır, ne yapıyorsa sonu ve sonucu milli birlik ve kardeşliğe hizmettir…” ifadelerini kullandı.
Devlet Bahçeli'ye destek veren Baki Ersoy'a tepki 2019 yılında şehit olan polis memuru Yusuf Katfar’ın kardeşinden geldi. Katfar tarafından yapılan paylaşımda, Ersoy’un şehit cenazesine çelenk gönderdiği ifade edilerek; “Kayseri Milletvekili Sayın Baki Ersoy, abimin cenazesine çelenk göndermiştiniz. Bana bir IBAN atarsanız çelenkin parasını size iade etmek istiyorum” ifadeleri yer aldı.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nde 20 yılı aşkın süredir görevli olan Kayserili polis memuru Yusuf Katfar, 2019 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybederek şehit düşmüştü.
Editör: Semir Yapıcı