Kayyum Rektör Bulu'nun Master Tezinde de İntihaller Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesine kayyum rektör olarak Melih Bulu'nun doktora tezinin yanı sıra master tezinde de intihale rastlandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Melih Bulu’nun doktora tezinde intihal yaptığının ortaya çıkmasının ardından şimdi de master tezinde intihale başvurduğu ortaya çıktı. 

Boğaziçi Üniversitesinde doktora öğrencisi olan Devrim Umut Aslan adlı bir sosyal medya kullanıcısı, kayyum rektör Bulu'nun master tezinin ilk 16 sayfasında intihaller olduğunu ve  yapılan alıntıların kimi zaman tırnaklı kimi zamanda tırnaksız olduğunu açıkladı. 

Aslan, Bulu’nun master tezinin intihallerle dolu olduğunu belirterek, "Hak çalmadır, emek hırsızlığıdır. Rektörlüğü bırak, akademisyenlikten de afaroz edilmesi, akademik titrlerinin bir bir elinden alınması icap eder" dedi.

Bulu’nun tez danışmanları Prof. Deniz Gökçe ve Prof. Güven Alpay’ın da bu konuda hatalı olduğunu vurgulayan Devrim Umut Aslan, "Hiç mi kıllanmadınız bu oğlan bu cümleleri nasıl kurdu diye? Sonra BOUN neden ilk 500’de değil. Bulist gibiler master, doktora alabildiği için" ifadelerini kullandı.

 

 

Melih Bulu Boğaziçi üniversitesi rektör doktora master intihal hırsızlık akp Erdoğan