Kayyum Rektör İnci'nin, Boğaziçi Mezunlarına Karşı İstibdadı Devam Ediyor

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği^nin (BÜMED) tahliye kararıyla ilgili mahkemenin yürütmeyi durma kararı vermesine rağmen, mezunlar bugün de kampüse alınmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği^nin (BÜMED) tahliye kararıyla ilgili mahkemenin yürütmeyi durma kararı vermesine rağmen, mezunlar bugün de kampüse alınmadı. Mezunlar, "Hukuksuz bir süreç yaşıyoruz. Yürütmeyi durdurma kararı beklenmeden adeta bir çökme operasyonu gibi derneğimizden kovulduk. Aynı şekilde buradaki güvenlik mensuplarının eşliğinde derneğimize gerekirse girmemiz için başvurularımızı yaptık" diye açıklama yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğanın atadığı kayyum rektör Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi kampüsünün 6 Şubat'a kadar mezunlar ve ziyaretçilere kapalı olması kararını aldı. BÜMED üyesi mezunlar, bugün Güney Kampüs önünde bir araya geldi ve kampüse girebilmek için kartlarını kullandıklarında, turnikeyi açmadığını fark ettiler. Bu durum, mezunlarla güvenlik görevlileri arasında tartışmalara yol açtı.

Basın mensupları da o anları çekmek isteyince, kampüsten uzaklaştırıldı. Mezunlar, haklarının ihlal edildiğini ve hukukun üstünlüğüne inandıklarını belirtti. 

Boğaziçi Üniversitesi bümed tahliye naci inci kayyum