'Kayyum Rektör' Melih Bulu, Boğaziçi Güvenliğinin Başına MHP'li İsmi Getirdi

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından getirilen Melih Bulu, okulun Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü vekilliğine MHP'li Alparslan Çepni'yi getirdi.

 Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ne,AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından  Kayyum rektör olarak atanmıştı. Bu atamada olduğu gibi üniversite içindeki diğer birimlere yapılan atamalar da tepki toplamıştı. 

Cumhuriyet Gazetesi’nden Bilal Çelik'in haberine göre, bu seferki atamayı AKP'li Melih Bulu yaptı. Yapılan atamada MHP'li Türk Eğitim-Sen yöneticisi Alparslan Çepni Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Vekilliğine getirildi. Göreve getirilen Çepni’ye öğrencilerden ve Boğaziçi Üniversitesi memurlarından tepki geldi. 

 Öğrenciler, İdari İşler Şube Müdürü Ejder Karahan'ın öğrenciler ile anlaşmazlık yaşandığında daha çözümcül yaklaştığını, bu durum Melih Bulu tarafından onaylanlamadığı için polislerin talimatıyla hareket eden Alparslan Çepni'yi Güvenlik Şube Müdürü vekili atadığını iddia etti. Öğrencilere göre; bu atamayla Karahan fiili olarak geri plana atılırken, MHP'li Çepni'ye yetkiler tanındı. 

Boğaziçi'ndeki güvenlik amirlerinin İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir kolluk kuvveti gibi hareket ettiğini ifade eden öğrenciler, 1 Şubat'taki eylemlerde Çepni'nin telefonda polislerle görüştüğünü ve bu görüşler doğrultusunda hareket ettiğini söyledi. 

Boğaziçi Kayyum AKP Melih Bulu MHP Üniversite Öğrenci Alparslan Çepni Rektör Güvenlik Liyakat