Kayyum Rektör Melih Bulu: Öğrencilerle Konuştum ve Çok Memnun Oldum

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu açıklamalarda bulundu.

Üniversiteye polis sokarak öğrencilerin şiddete maruz kalmasına sebebiyet veren Bulu, demokrat olduğumuzu iddia ediyorsak ve inanıyorsak uzlaşmamız lazım diyerek, "Öğrencilerimle konuştum ve çok memnun oldum. Gerçekten karşılıklı güzel bir mülakat oldu. Bizim Boğaziçi kültürümüz işte böyle bir şey. Her insanın görüşü aynı olmak zorunda değil. Demokrasi uzlaşma kültürüdür" ifadelerini kullandı.

Başka unsurlar da devreye girdi diyerek öğrencileri hedef alan Bulu, "Bu da tutuklananların kimliğinden belli" diyerek kendi sözleriyle çelişti.

Tezinde intihal yaptığı ve akademik hırsızlık gerçekleştiği ortaya çıkan kayyum rektör, "Girişimci araştırma üniversitesi olarak ben Stanford Üniversitesi'ni rol model olarak görüyorum. Boğaziçi'nde bilişim teknoloji merkezlerine ek olarak sağlık ve güvenlik gibi birçok farklı teknolojiyi merkeze alan start-up'lar hayata geçecek" sözleriyle hiçbir akademik başarısı da bulunmamasına rağmen iddialı konuştu.

boğaziçi boğaziçi rektör Boğaziçi Dayanışması boğaziçi öğrencileri boğaziçili boğaziçi üniversitesi melih bulu rektör eylem boykot tutuklama boğaziçi tutuklama akademisyenler protesto sırt döndü sırtlarını dönd