'Kayyum Rektör'e Karşı Çıkan Öğrencilerin Bursları Kesildi

TAKİP ET

Boğaziçi Üniversitesi'ne okul dışından "kayyum" gibi rektör tayin edilmesine karşı çıkan öğrencilere yönelik baskılar artarak sürüyor.

AKP'den milletvekili aday adayı olmuş, intihalci bir akademisyen olan Melih Bulu'nun okullarına "kayyum gibi" rektör olarak tayin edilmesini protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik baskılar artırılarak sürüyor. Son olarak Boğaziçi protestolarına destek veren 100'ü aşkın öğrencinin Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan aldığı kredileri ve bursları kesildi.

İstanbul Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Valiliğe ve öğrencilere yolladığı resmi yazıda, İl Emniyet Müdürlüğü'nün yazısına dayanarak öğrencilerin burs ve kredilerinin kesildiği bildirildi. Öğrencilerdenn alınan öğrenim kredisi borçlarının Temmuz 2023'ten itibaren ödemeye başlanması istendi.

Aldığı öğrenim kredisi iptal edilen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Burkay Avcı, “Mimar Sinan’da öğrenciyim ve bizim okulumuza da kayyum rektör atanmıştı. Boğaziçi’ne atanmasından da rahatsız oldum ve eylemlere katıldım. Bu sebepten dolayı devletin geri alacağı kredim kesildi. Bugün de üniversiteleri savunmaya devam edeceğiz. Kredimizi kesseler de kayyum rektörlere karşı mücadele edeceğiz. Demokrasiyi savunduğumuz için AKP bizi cezalandırmaya çalışıyor. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Kredilerimizin kesilmesine karşı davamızı da açacağız. Sadece dava da değil aynı zamanda mücadelemize sokakta da devam edeceğiz” dedi.

Daha önce, hakkında kesinleşmiş mahkeme hükmü bulunmayan öğrencilerin kredi ve burslarının kesilemeyeceği Ankara 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararla kesinleşmişti.

'Kayyum Rektör'e Karşı Çıkan Öğrencilerin Bursları Kesildi